TEKNOFEST ve TÜBİTAK proje yarışmasında dereceye girenler ödüllerine kavuştu

TEKNOFEST ve TÜBİTAK proje yarışmalarında dereceye girerek İzmir'i gururlandıran öğrencilere törenle ödülleri dağıtıldı.

03 Ekim 2022 Pazartesi 15:31
TEKNOFEST ve TÜBİTAK proje yarışmasında dereceye girenler ödüllerine kavuştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Medet Ekşi, Mehmet Tahir Büdün ve İlker Erarslan, şube müdürleri, dereceye giren okulların müdürleri, danışman öğretmenleri ve ödül alan öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için yapılan çalışmalar ve süreçle ilgili bilgi verdi. Ekşi, öğrencilerin yarışmaya gösterdiği ilgi ve elde ettikleri başarıların bilincinde olduklarını, bu nedenle
2023 yılında İstanbul'da düzenlenecek olan TEKNOFEST yarışmalarına daha fazla katılım olması adına il, ilçe ve okul komisyonlarının kurulması için çalışmalara başlandığını söyledi.
TEKNOFEST ile ilgili kısa bir tanıtım videosunun ardından TEKNOFEST ve TÜBİTAK'ta İzmir'i temsil eden idareci, öğretmen ve öğrenciler adına kürsüye çıkan konuşmacılar duygu ve düşüncelerini paylaştı.
Buca Necla Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı ve Danışman Öğretmen İsmet Aslan; milli ve yerli teknolojinin öneminin altını çizdi. Aslan, her Türk gencinin ve vatandaşının TEKNOFEST'e gidip mutlaka o heyecanı ve tecrübeyi yaşaması gerektiğini vurguladı

TÜBİTAK yarışmalarına katılan İzmir Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Bayer; projenin kendileri için ne kadar önemli olduğunu, araştırmayı ve emek vermeyi öğrendikleri için duydukları mutluluğu ifade etti. TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarına katılan İzmir Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Fen ve Teknoloji Lisesi adına Cem Ege Ergün; yarışmalar sayesinde takım olma bilincini öğrendiklerini ve takım olarak çalışma ruhunu en verimli şekilde kullandıklarını ifade etti. Ergün konuşmasını Atatürk'ün; "Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir" sözüyle bitirdi.

'İLİM İLGİ, TAKİP VE FEDAKARLIK İSTER'
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür; ilimde sınır olmadığını, bilginin sonunun gelmediğini söyledi ve hangi bilim adamlarına bakılırsa bakılsın müthiş bir adanmışlık olduğunun görülebileceğini kaydetti. Bilimin ilgi, takip ve fedakarlık istediğini vurgulayan Yentür, bunun için emek verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yentür, gençlere bu konuda örnek olmak için öğretmenlere düşen sorumluluklardan bahsetti .

Ödül töreni ödül belgelerinin dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. (DHA)
 

Son Güncelleme: 03.10.2022 18:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176