TOGG'un şarj istasyonları 6 ay içinde kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, 2023 yılında Türkiye yollarına çıkacak olan elektrikli yerli otomobil TOGG için yılın ilk ilk çeyreğinde ülke genelinde 1572 adet hızlı şarj kurulum istasyonunun tamamlanmış olacağını söyledi

08 Kasım 2022 Salı 17:16
TOGG'un şarj istasyonları 6 ay içinde kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Manisa'da açıkladı:

TOGG'un altyapısı 6 ay içinde hazır

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, 2023 yılında Türkiye yollarına çıkacak olan elektrikli yerli otomobil TOGG için yılın ilk ilk çeyreğinde ülke genelinde 1572 adet hızlı şarj kurulum istasyonunun tamamlanmış olacağını söyledi. İstasyonlardan 29'u Manisa'da olacak.

YUSUF BÖYÜK

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, bir dizi ziyaret için geldiği Manisa'da elektrikli yerli otomobil TOGG’a ilişkin açıklamalarda bulundu. 2023 yılının ilk çeyreği sonunda 29’u Manisa’da olmak üzere 81 ilin tamamında 1572 adet hızlı şarj istasyonu kurulumunun tamamlanacağını belirten Büyükdede, TOGG’un bataryalarının da Türkiye'de üretilmesi için çalışmaların başladığını duyurdu. Büyükdede, "TOGG’un gelmesiyle iç ve ihracat pazarlarında varlık göstermeye başlayarak, otomotiv ekosistemi içerisinde daha önemli noktalara gelme ümidindeyiz" dedi.

YERLİLİK ORANI HER GÜN ARTACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ev sahipliğinde düzenlenen Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu SANTEK Manisa Hareketlilik Ekosisteminde Tedarik Sanayinin Rolü’ konulu panele katıldı. Büyükdede, “TOGG ile sadece araç ya da marka yaratmıyoruz, ülkemiz otomotiv endüstrisinin ve ekosisteminin de değişim ve dönüşümünü sağlıyoruz. Ayrıca yerli ve milli otomobilimizin bataryaları da ülkemizde üretilecek kritik teknolojiler başta olmak üzere otomobilimizin yerlilik oranı her gün arttırılacaktır. Bu konuda çalışmalar başladı” diye konuştu.

2030'DA HER 2 ARAÇTAN 1'İ ELEKTRİKLİ OLACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, konuşmasında konuşmasında özetle şunları söyledi: “Yüksek katma değer sağlamasının yanı sıra sanayileşmenin ve teknolojik gelişmenin temel unsurlarından olan otomotiv endüstrisi, yıllar içerisinde sağladığı ihracat, istihdam olanakları ve dış ticaret fazlasıyla ülkemiz ekonomisi en önemli bir konuma ulaşmış durumdadır. Bu itibarla otomotiv sektörü çok önemli bir dönüşüm içerisindedir. İklim değişikliği ile birlikte dünyada fosil yakıtların bırakılarak yenilebilir ve yeşil kullanımına geçişi artık zorunlu haline getirmiştir. Bu doğrultuda karbon salınımının minimize edilmesi noktasında doğal olarak elektrikli araçlar ön plana çıkmaya başlamış, 2030 yılında satılan her iki otomobilden 1’inin elektrikli olacağı tahmin edilebilmektedir.

1572 ŞART İSTASYONU KURULACAK

Bu amaç doğrultusunda fikri mülkiyet hakları Türkiye’nin sahip olduğu küresel ölçekte rekabet edecek bir otomobil markası yaratmak hedefiyle de 25 Haziran 2018’de, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş., Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kurulmuş, kampüsü cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutladığımız 29 Ekim 2022’de açılmıştır. Bu ülkede elektrikli araçların yaygınlaştırılmasında en belirleyici etkenlerden biri açık şarj olanaklarının seviyesidir. Şarj alt yapısının ülkemizin tüm bölgelerinde yeterli seviyelere ulaşması amacıyla bakanlığımız elektrikli araçlarla ilgili şarj istasyonları çağrısı hayata geçirilmiş, 2023 yılının ilk çeyreği sonunda da 29’u Manisa’da olmak üzere 81 ilin tamamında 1572 adet hızlı şarj kurulumu tamamlanmış olacak."

VALİ KARADENİZ: MANİSA TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLUYOR

Toplantıya katılan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı konuşmada Manisa’nın kritik teknolojilerin üretim üssü olma yolunda ilerlediğine işaret ederek, “Manisa otomotiv sanayindeki gücünü her geçen gün artırarak devam etmektedir. Otomotiv sektöründeki paradigma değişimi ile birlikte ülkemiz elektrikli araç sistemlerine geçişte öncü olma potansiyeline sahiptir. Son 15 yıldır ihracat şampiyonluğunu koruyan otomotiv sektörünün dönüşümünde lider ülke olmak için hep birlikte çalışmaktayız. Katkılarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ GİDEREK GÜÇLENİYOR

Manisa Organize ve Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ise otomotiv sektörünün pek çok yeniliğin tecrübe edildiği bir süreci yaşadığını belirterek, “Son dönemde yaşanan teknolojik değişimin hızı, iklim değişikliği ve çevre konusunda duyarlılıkların artması, sektörü radikal bir dönüşüme itmiştir. Bu süreç ve yenilikler, otomotiv ana ve tedarik sanayi temsilcilerinin yanı sıra, teknolojik gelişmeleri sağlayan diğer sektörleri de yakından ilgilendirmektedir. Türkiye’nin otomotiv yan sanayisinde önemli bir konuma sahip olan Manisa Organize Sanayi Bölgemiz, bünyesindeki otomotiv sanayisinde yer alan çok sayıda üretim tesisi ile otomotiv değer zincirindeki konumunu gün geçtikçe güçlendirmektedir” şeklinde konuştu.

TOPLANTI MANİSA OSB'DE DÜZENLENDİ

Yunusemre ilçesindeki Manisa OSB Konferans Salonunda düzenlenen programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ve iş adamları katıldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, üniversite olarak bu kurulun bir paydaşı, bir ortağı olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını açıkladı.

Son Güncelleme: 09.11.2022 00:15
Anahtar Kelimeler:
ToggElektrikli Otomobil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.