Türkiye’de güneş enerjisi kapasitesinin 2030’a kadar 30 GW’ı aşacağı öngörülüyor

Türkiye'de şu an 8,3 GW olan güneş enerjisi kurulu kapasitesinin 2030'a kadar çatı ve saha tipi projelerle 30 GW’ı aşacağı hesaplanıyor.

01 Temmuz 2022 Cuma 04:21
Türkiye’de güneş enerjisi kapasitesinin 2030’a kadar 30 GW’ı aşacağı öngörülüyor

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) ve SolarPower Europe raporlarından derlenen bilgilere göre, Mayıs ayında küresel güneş enerjisi kurulu gücünün 1 TW’a ulaşmasıyla güneşte “TW çağı” başlamış oldu.

Kovid-19 salgını nedeniyle santral ekipman tedarik zincirindeki aksamalara rağmen son 3 yılda güneş enerjisi alanında yatırımlar hız kesmeden devam etti.

Geçen yıl 168 GW artarak 940 GW’a yükselen küresel güneş enerjisi kurulu gücünün, 2025’e kadar 2,3 TW’a çıkması bekleniyor.

Türkiye’de ise mevcutta 8,3 GW olan güneş enerjisi kurulu kapasitesinin 2030’a kadar çatı ve saha tipi projelerle 30 GW’ı aşacağı öngörülüyor.

Ayrıca ortalama günlük güneşlenme süresi 7,5 saat olan Türkiye’de, çatı üstü güneş santrali potansiyelinin 20 GW seviyesinde olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’de büyük ölçüde lisanssız güneş santrallerinin oluşturduğu kurulu güç “dağıtık” yapısıyla öne çıkarken, 78 ilde farklı ölçeklerde güneş enerjisi santralleri bulunuyor.

KAYNAK : TEMİZ ENERJİ

Anahtar Kelimeler:
Güneş Enerjisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176