Dr. Mehmet Çerçi

17 gündür Antakya'da enkaz altında olan inek canlı kurtarıldı

Gölcük Belediyesi ekipleri, depremin 17. gününde; çöken bir ahırdan gelen ses üzerine yaptıkları çalışma ile bir ineği canlı kurtararak veteriner eşliğinde tedavi edilmesini sağladı.

23 Şubat 2023 Perşembe 10:31
17 gündür Antakya'da enkaz altında olan inek canlı kurtarıldı
Dr. Mehmet Çerçi

Gölcük Belediyesi ekipleri, Hatay’da depremin ardından başlatılan çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Dr. Mehmet Çerçi

Ekipler, salgın hastalık riskini ortadan kaldırmak amacıyla, depremde çöken evlerin altındaki ahırlarda bulunan hayvanları gömmek için; Antakya Aşağıoba Köyü’nde, enkaz kaldırma çalışmasına devam ettiler.

Bir evin altındaki ahırın enkazını kaldırmak için başlatılan çalışmalarda enkazdan ses geldiğini duyan ekipler, depremin 17. gününde enkaz altındaki ineğin canlı olarak kurtardılar. Enkazdan ölü olarak çıkarılan hayvanlar ise gerekli tedbirler alınarak gömüldü.

İNEĞİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Ekipler, yaptıkları titiz çalışma ile enkazdan çıkardıkları ineğe; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in talebi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen veteriner hekim tarafından kontrol edilerek serum bağlandı.

Yapılan veteriner kontrolünde ineğin sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. İlk müdahalenin ardından belediye ekipleri, canlı kurtarılan ineğe yem ve su verdi.

Personeline teşekkür eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Salgın önlemi için çalışırken; depremin 17. gününde, enkazdan bir canlıyı kurtarmak ekiplerimize büyük moral oldu” dedi.

KOCAELİ (İGFA) 

Son Güncelleme: 23.02.2023 13:47
Anahtar Kelimeler:
Depremzede Inek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176