Aile'den kırsaldaki çocuklara eğitim paketi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim paketleri kırsal bölgelerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtılıyor.

09 Eylül 2022 Cuma 13:41
Aile'den kırsaldaki çocuklara eğitim paketi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında kırsal bölgelerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul ve ortaokula devam eden çocukları için “Eğitim ve Gelişim Destek Paketleri” dağıtmaya başladı.

Bakan Derya Yanık, Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı V. 180 Günlük Eylem Planı doğrultusunda geçen yıl 22 ilin kırsal bölgelerinde çocuklar için koruyucu ve önleyici hizmetler hakkında bilgilendirme yapılarak ihtiyaçların belirlendiği kaydetti.

Çalışmanın 51 ile yaygınlaştırıldığını ifade eden Yanık, çocuk koruma mobil ekipleri aracılığıyla kırsal bölgelerdeki çocukların koruyucu ve önleyici hizmetlere erişimini artırmaya ve fırsat eşitliği sağlamaya yönelik çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan paketlerin Kars, Batman, Tunceli, Muş, Osmaniye, Sivas, Uşak, Kırşehir, Kütahya, Rize, Burdur, Siirt, Yozgat, Elazığ, Çanakkale, Çorum, Afyonkarahisar, Aksaray, Kırklareli, Kastamonu, Bayburt ve Şırnak’ın kırsal bölgelerindeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtıldığı bildirildi

Paketlerde sırt çantası, kalemlik, beslenme çantası, boya, defter, kalem gibi malzemelerin yanı sıra Bakanlık tarafından internet sitesinden ilan edilen Çocuk Dostu Kitap Listesi’nden çocukların yaşlarına uygun kitapların yanı sıra  Bakan Derya Yanık’ın çocuklara yazdığı mektup da yer alıyor. ANKARA (İGFA) 

Son Güncelleme: 09.09.2022 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176