İskenderun kardeşlik kentinde Sakarya izi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun’da kurulan 250 konteynerlik kardeşlik kentin sokaklarının adına Sakarya'da tanınan ve öne çıkan doğal kültürel yerlerin isimleri veriliyor.

26 Mayıs 2023 Cuma 14:30
İskenderun kardeşlik kentinde Sakarya izi
Dr. Mehmet Çerçi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay İskenderun’da kurulan 250 konteynerlik kardeşlik kentinde çalışmalar devam ediyor.

Sakarya’dan bölgeye gönderilen konteynerler bir bir kardeşlik kentine yerleştiriliyor ve oluşturulan mahalle havasındaki kentin sokaklarının adına Sakarya’nın simge isimleri veriliyor.

Dr. Mehmet Çerçi

Büyükşehir 'in kurduğu 250 konteynerlik kentin sokak tabelaları ve numarataj işlemleri tamamlanırken, Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından sokak tabelaları yapılıyor ve sokak giriş çıkışlarına yerleştiriliyor.

Kentte Melen Botanik, Adakule, Kuzuluk, Longoz, Palmiye, Orhangazi, Ayçiçek Vadisi ve Çark Caddesi gibi Sakarya'da tanınan ve öne çıkan doğal kültürel yerlerin isimleri sokaklara veriliyor.

Sakarya'nın kültürel ve doğal güzelliklerini yansıtan sokak ve cadde isimleriyle şehrin minyatür bir yansıması olarak tasarlanan tabelalar konteyner kent sakinleri için hazır hale getirildi.HATAY (İGFA) -

Son Güncelleme: 26.05.2023 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.