Muğla'da 'Engelsiz Plajlar' artıyor, engeller azalıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Plajlar projesiyle engelli vatandaşların herhangi bir sorun yaşamadan denizle buluşmasını sağlıyor. 2016 yılında hayata geçirilen proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların denize girmesini sağlamak için il genelinde özel dizayn ettiği plaj sayısını 21'e çıkarttı.

01 Temmuz 2022 Cuma 14:51
Muğla'da 'Engelsiz Plajlar' artıyor, engeller azalıyor

Muğla'da 2016 yılında hayata geçirilen Engelsiz Plajlar projesi kapsamında özellikle engelli vatandaşların denizle buluşabilmesi amacıyla bugüne kadar 8 ilçede 21 engelsiz plaj oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde sorumluluğu altında hiç plaj bulunmamasına rağmen engellilerin denize ulaşması için yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Engelli vatandaşların talep etmesi durumunda vatandaşlar sahillere engelli nakil araçları ile taşınıyor ayrıca yine talep olduğu takdirde görevli personel eşliğinde denizle buluşmaları sağlanıyor. Talep etmeyen vatandaşlar ise aileleri veya refakatçileri eşliğinde engelsiz plajları kullanabiliyor. Engelsiz plajlarda yürüyüş platformları, özel şezlonglar ve özel soyunma kabinlerinden yararlanan engelli yurttaşlar, aileleriyle birlikte denizin keyfini engel olmadan doyasıya çıkarıyor. (DHA)
 

Son Güncelleme: 01.07.2022 19:40
Anahtar Kelimeler:
MuğlaEngelsiz Plaj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176