Dr. Mehmet Çerçi

İzmirli itfaiyeci deprem bölgesinden gelen köpeği sahiplendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli itfaiye eri Serdar Bıçakçı, eşi Cansu Bıçakçı ile evinin kapısını Gaziantep’te enkazdan kurtarılıp getirilen köpeğe açtı. 2020’deki İzmir depreminden etkilenen Bıçakçı ailesi, 'Ateş' adını verdikleri köpeği sevgi ve ilgiyle yeniden hayata bağladı.

Dr. Mehmet Çerçi
04 Mart 2023 Cumartesi 14:14
İzmirli itfaiyeci deprem bölgesinden gelen köpeği sahiplendi
Dr. Mehmet Çerçi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremin vurduğu kentlerde yaraları sarmaya devam ederken yıkılan şehirlerde sahipsiz kalan canlara da sahip çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli itfaiye eri Serdar Bıçakçı ile eşi Cansu Bıçakçı da deprem bölgesinden gelen bir köpeğe evinin kapılarını açtı. İzmir’de 2020 yılında meydana gelen depremden etkilenen Bıçakçı çifti, Gaziantep’te enkazdan kurtarılan 2.5 aylık köpeği sahiplendi. Minik yavruya, 'Ateş' adı verildi.  

Daha önce hayvan sahiplenmek istediklerini ancak buna cesaret edemediklerini anlatan Serdar Bıçakçı, “Deprem hepimizi derinden etkiledi. İnsanların yanı sıra küçük canlıların da orada mahsur kaldığını gördük. İnsanlar can telaşından bu canlıları unuttu" dedi. Büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep’te evsiz ve sahipsiz kalan Ateş’i sahiplenen Bıçakçı, "Köpek sahiplenmek istediğimi duyan arkadaşlarım, Ateş’i İzmir’e getirdi. Buraya geldikten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından tüm bakımı yapıldı" dedi.

'CANLARIMIZI SAHİPLENİN'

Ateş’i 4 yaşındaki oğlu Sercan Bıçakçı’nın da inanılmaz şekilde sahiplendiğini ifade eden Serdar Bıçakçı, "Oğlum her gün kreşe gittiğinde öğretmenine anlatıyormuş. 'Depremden misafirimiz geldi' diyormuş. Her sabah okula gitmeden ve okuldan döndüğünde onunla yakından ilgileniyor. Ateş, sadece bizim değil tüm mahalledeki insanların ilgisini çekti. Burada arkadaşlarımız çok sevdi. Deprem bölgesinden geldiği için daha hassas davranıyor herkes" diye konuştu. Bıçakçı, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde de birçok canın bulunduğunu ve bunların sahiplenilmesinin önemli olduğunu da vurguladı.

Dr. Mehmet Çerçi

'ATEŞ GELİNCE KENDİMİZİ ÇOK İYİ HİSSETTİK'

Cansu Bıçakçı ise çok heyecanlı olduklarını vurgulayıp, "Hayvanları çok seviyorum ama evde hayvan besleme konusuna pek sıcak bakmıyordum. Ama Ateş gelince kendimizi çok iyi hissettik. İyi ki bizimle. Bize şans getireceğine inanıyoruz. Çok mutluyuz" diye konuştu. ()

Son Güncelleme: 04.03.2023 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176