Şehit polisin ismi robotik kodlama sınıfına verildi

Karabağlar 29 Ekim Ortaokulu'nda yaptırılan ve şehit polis memuru Ali Galip Ekmekçi'nin isminin verildiği robotik kodlama sınıfının açılışı yapıldı.

20 Aralık 2022 Salı 13:49
Şehit polisin ismi robotik kodlama sınıfına verildi

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce Karabağlar 29 Ekim Ortaokulu'nda yaptırılan ve şehit polis memuru Ali Galip Ekmekçi'nin isminin verildiği robotik kodlama sınıfının açılışı yapıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, şehit polis memuru Ali Galip Ekmekçi'nin eşi Ferhunde Ekmekçi ve kızı Meral Duman'ın katılımıyla yapılan törende şehit eşi Ferhunde Ekmekçi duygusal anlar yaşadı. Açılış kurdelesinin kesimi sonrasında robotik kodlama sınıfını gezen İzmir Valisi Köşger ve beraberindekiler, öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Robotik kodlama sınıfının açılışı sonrasında, İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Motorize Yunus Timleri ile Köpek Eğitim Merkezi polis köpeklerinin gösterileri, öğrencilere keyifli anlar yaşattı.


'MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA İYİ YETİŞTİRMEMİZ LAZIM'

Şehit polis memuru Ali Galip Ekmekçi'nin isminin verildiği robotik kodlama sınıfının açılışında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "1979 yılında Muş'ta bir asayiş olayında şehit olan Ali Galip büyüğümüzün adına tesis edilen robotik kodlama atölyesi vesilesi ile bir aradayız. Bu milletin çocuklarına, mühendisliği, bilimi öğretirsiniz, fen ve teknolojiyi öğretirsiniz ancak bu milleti millet yapan değerleri öğretmezseniz, bu millete ruh kökündeki genetik kodları öğretemezseniz, bilgisayar kodlamalarını öğretseniz de gider başka bir millete asker yazılır. 'Türkiye bir mühendis kaybetti, Amerika bir hizmetçi kazandı' diye sosyal medyada mesajı verir ve ülkeden gider. Onun için robotik kodlamayı öğretirken aslında bir şehidimizin adının verilmiş olması çok önemli. Bizi biz yapan temel değerlerin başında bu milletin, vatan için, millet için, mukaddesat için gerektiğinde şehit olmayı göze alabilmesidir. Çocuklara bu vatanın, milletin, bayrağın, istiklalin, ülkenin ve bu mukaddesatın kıymetini öğretmezsek çocuklara isterseniz atom mühendisi yapın, isterseniz astronot yapın gidip, başka bir millete asker olurlar. Çocukları maddi ve manevi anlamda iyi yetiştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ise "Temel amacımız çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak derken ikinci amacımız çocuklarımızla polisi kaynaştırıp, gelecekte hem üniformaya hem devletlerine hem de bayraklarına bağlı bir nesil yetişmesinde bir örnek oluşturmasıdır. Vatanın birliği ve bütünlüğü, milletin huzur için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu. (DHA)

 

Son Güncelleme: 21.12.2022 02:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176