71 İlde ders zili bugün çalacak!

Kahramanmaraş depremi nedeniyle ara verilen eğitim öğretim, 71 ilde bugün yeniden başlıyor. 71 İlde ders zili bugün çalacak!

20 Şubat 2023 Pazartesi 09:30
71 İlde ders zili bugün çalacak!

2 büyük depremin yaşandığı Kahramanmaraş depreminde 10 il yara almış, tüm yurtta eğitime ara verilmişti. 71 ilde bugün okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde ders zili çalacak. 

Afet bölgesindeki öğrenciler devamsızlıktan muaf tutulacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 10 ildeki okulların durumuna ilişkin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile çok detaylı bir değerlendirme yaptıklarını, değerlendirme sonuçlarını yarın açıklayacaklarını duyurdu.

Bakan Özer, deprem bölgesindeki öğrencilerin diğer illere nakillerine ilişkin bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı: "Biliyorsunuz ilk günden itibaren nakil imkânını açtık. Şu an itibarıyla 48 bin öğrencimiz 71 ile nakillerini aldırdı. Bir karar daha aldık naklini aldıran öğrencilerimizi pansiyonlarımızda ücretsiz bir şekilde konaklattırıyoruz."

İGFA

Son Güncelleme: 20.02.2023 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176