'Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzenli Gaz Tüketim Desteği ödemelerinin dağıtımını, hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin TL ödeme yapmayı planlıyor.

21 Mart 2024 Perşembe 10:48
'Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemeleri başladı'

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, sahiplerine yönelik ısınma yardımları kapsamında hayata geçirilmesi Doğal Gaz Tüketim Desteği'ni bir dönem ihtiyaç olmaktan çıkarıp, düzenli hale getirdiklerini belirtti. Vatandaşların yardım hizmetleri her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapması gerekmediğini ifa eden Göktaş, "Halihazırda ev sahibi veya kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan kayıtlılığımız, başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettiği haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz geçiş yoluyla, ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tutardan düzenli olarak yararlanabilecek" dedi.

'2 AYDA BİR ÖDENEK AYIRIYORUZ'

Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne başvuruların 2023 Aralık ayında e-Devlet 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatan Göktaş, şunları kaydetti: "Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteğimizde ödemeler başladı. Bu doğrultuda Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında 2023 yılı Düzenli- Ekim- Kasım-Aralık, 2024 yılı Ocak-Şubat ayları için hak sahibi 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme tarihleri." Düzenli Doğal Gaz Tüketim Destek ödemelerinde ısıl harita baz alındığını ve kaydedilen destek bölünmesinin yıllık 1500 TL ile 3 bin 500 TL arasında aralıklı olarak çizen Göktaş, "Ülkemizde farklı iklim koşullarının yaşanmasından dolayı desteğimizde kırılımlar mevcut. Desteğimizi hayata geçirmeden önce ısı ölçümleme çalışmaları yapıldı. Bu doğrultuda 8 aylık kayıtlı ve ilden ile değişkenlik gösteren tutarlar olarak hesaplanırken iki ayda bir ödenek ayırıyoruz. kullanın" dedi.

DESTEKTEN YAARLANMA ŞARTLARI

Öte yandan Düzenli Doğalgaz Tüketim Destek Programı'ndan hanelerin faydalanabilmesi için başvuru sahibi; Türk vatandaşı olması, e-Devlet kapısı üzerinden destek başvurusunda bulunulması, doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet etmiş olması, ikamet ettiği mesken türü doğal gaz aboneliği yapmış olması, hakkında ilgili sosyal yardımlaşma derneğince hak barındırma raporu takvimini birlikte sağlaması gerekiyor. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
DoğalgazGöktaşödeme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.