Marketlerde fahiş fiyat denetimi yapılıyor

Ticaret Bakanlığı ekiplerince Ankara, İstanbul, İzmir'in de aralarında yer aldığı 10 ilde marketlerde ramazan ayı öncesi fahiş fiyat denetimi yapıldı. Ankara'daki piyasada yapılan denetimde olumsuzluk tespit edilmedi.

01 Mart 2024 Cuma 12:55
Marketlerde fahiş fiyat denetimi yapılıyor

Ticaret Bakanlığı ekipleri ramazan ayı öncesinde Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Manisa, Balıkesir, Samsun, Aydın, Tekirdağ, Van'da marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat denetimi gerçekleştirdi. Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Yenimahalle ilçesi Batıkent'te piyasa denetimi yaptı. Ekipler manav, kasap ve temizlik reyonlarında bulunan temel kozmetik etiket fiyatlarını kontrol etti, alamadı. Ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Ayrıca etiketlerin değişimleri sırasıyla bakıldı, önceki fiyatlar da kontrol edildi. Meyve ve sebze reyonunda da bozulmamış menşei ve gelişmiş fiyat bilgisi Hal Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi. Denetimde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Ankara Ticaret İl Müdürü Vekili Elif Tan, ramazan ayı öncesi fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı denetimlerinin devam ettiğini belirterek, "Ramazan boyunca da yoğun bir şekilde denetim devam ediyor. Ankara'nın her yerinde 12 lokasyonda denetimlerimiz devam ediyor" dedi. Denetim yapılan markette herhangi bir fahiş fiyat durumuyla karşılaşılmadığını bildiren Tan, karşılaşıldığı takdirde idari yaptırımları uyguladığını belirtti. Ayrıca bakkal gibi küçük sistemlerde denetlendiğini; Ancak daha çok büyük piyasa zincirlerinin denetimine tabi tutulduğu bildirildi. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
MarketDenetimFiyat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.