Arınç: Seçimlerin ertelenmesi çağrısı hukukçu olarak şahsi görüşümdür

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 'seçim ertelensin' talebinin ardından gelen tepkilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Arınç, "Seçimlerin ertelenmesi çağrısı hukukçu olarak şahsi görüşümdür" dedi.

20 Şubat 2023 Pazartesi 03:01
Arınç: Seçimlerin ertelenmesi çağrısı hukukçu olarak şahsi görüşümdür

AKP'nin kurucu üyelerinden olan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, depremler nedeniyle seçimlerin 'ivedilikle ertelenmesi' yönündeki çağrısı hakkındaki tepkilerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Arınç, "Seçimlerin ertelenmesi çağrısı hukukçu olarak şahsi görüşümdür" dedi.

AKP'li Arınç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Seçimlerin ertelenmesi çağrısının birileri adına kamuoyunun nabzını yoklama çabası olduğuna dair eleştirileri reddederek "ukukçu olarak şahsi görüşümdür" ifadelerini kullandı

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç paylaşımına, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu olduğu programdan iki farklı video kesiti de ekledi. Arınç'ın paylaşımındaki ilk videoda, siyasetin gündemi haline gelen açıklamaları hiçbir siyasiyle görüşmeden yaptığı ifade eden Arınç "Ben kendim durumdan vazife çıkartırım. Kimseye de bakmam. Ben başka siyasetçilere benzemem. Bu tweeti atmadan önce hiçbir siyasetçiyle başta Cumhurbaşkanı, Ak Parti veya bir başka partiyle bir kelime konuşmuşsam namerdim. Ben kimsenin çantasının içinde değilim. Bu benim kendi görüşümdür" diyor.

İkinci videoda ise, kendisine gelen yorumlardan genel başkanları tenzih ederek muhalefetin nasıl düşündüğünü açıklayan Arınç, " Muhalefet partilerine mensup olan holiganlar 'sen Tayyip beyin hesabını görecektik, AK Parti'nin hesabını görecektik sen bize engel olmak için bu tweeti attın' demek hedefleri sadece bu, Allah bunlara fırsat vermesin. Seçimle geleni seçimle gidecek. Demokrasi bu. Bana gelen mesajları ben muhafaza ediyorum. Adamın depremi falan düşündüğü yok. Belki depremden haberi bile yok. Bir kısmı 'Anayasa'da bunun karşılığı yok' diyor. Onları saygıyla karşılıyorum. Bir kısmı da İYİ Partinin sözcüsü Kürşat Zorlu, kendisine benim açıklamamı soruyorlar, 'Bizim tercihimiz seçimlerin zamanında yapılması, ama' diyor. Böylesine can kurban. Başkalarından da bunu söyleyenler oldu ama öyle parti liderleri var ki 'olmaz, seçim zamanında yapılacak. aksini düşünmek bile sivil darbedir.'" ifadelerini kullanıyor.

Son Güncelleme: 20.02.2023 12:35
Anahtar Kelimeler:
Bülent Arınç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176