Artçı sayısı 9 bini aştı 2 sene devam edecek

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 9 bin 470 artçı sarsıntı kaydedildiğini, ortalama 3 dakikada 1 artçı deprem yaşandığını söyledi.

Dr. Mehmet Çerçi
25 Şubat 2023 Cumartesi 23:45
Artçı sayısı 9 bini aştı 2 sene devam edecek
Dr. Mehmet Çerçi

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Tatar, Niğde Bor'da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremi bağımsız deprem olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Tatar, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden sonra toplam 9 bin 470 artçı sarsıntı kaydedildiğini belirterek, "Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Artçı sarsıntılarda düzenli azalmanın olmadığını görüyoruz. Bunun uzun bir süre daha devam edeceğini, belli bir zaman sonra azalarak sona ereceğini söylemek mümkün. En az 2 yıl kadar daha artçı sarsıntının devam edeceğini beklediğimizi ifade etmek isterim.

3 dakika 1 artçı

Ortalama 3 dakika civarında 1 artçı sarsıntının yaşandığını ifade etmekte yarar var. Bugün de yaşadığımız deprem bize şunu hatırlatıyor; hasarlı binalardan uzak durmakta fayda var. Hasarlı binalardan uzak durulması, bu bölgelerde görev yapanların uyarılarına uyulması önem taşıyor. 6 Şubat'taki depremlerden sonra bölgede büyük bir travma yaşanıyor. Vatandaşlarımız sürekli bir deprem beklentisi ile bu tramvayı fiilen sahada yaşıyorlar. Psikososyal destek ekipleri bu anlamda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışırken bizlerin de bilim insanlarının da sağlıklı, akılcı mesajlar vermesi önemli. Tüm vatandaşlarımızı sakin ve soğukkanlı şekilde sürecin içinde yer almaya davet ediyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Afad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.