Bu şehirde herkese ücretsiz sıcak çorba var!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin beğenilen projelerinden birisi olan ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi, bu yıl da onlarca noktada yerini aldı.

03 Kasım 2022 Perşembe 10:12
Bu şehirde herkese ücretsiz sıcak çorba var!

Kışın vazgeçilmezi olan sıcacık çorba hizmeti; işçiye, memura, öğrenciye, esnafa, emekliye ve kentin birçok bölgesinde her kesimden vatandaşa ulaşıyor. 31 Ekim tarihiyle birlikte Mersin’de 60 noktada ‘1 Ekmek 1 Çorba’ ikramlarının başladığını ve özellikle sanayi siteleri, hastane önleri, otogar, tren istasyonu gibi sirkülasyonu fazla olan noktalarda bu hizmeti verdiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, “Çorba ikramlarımız sabah 05.00’te tarım işçileri ile başlıyor, 09.00’a kadar vatandaş yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda devam ediyor. Vatandaşlarımızın, güne sıcacık bir çorbayla başlamalarını istiyoruz. Çorbalarımızı Mersin merkez, Tarsus, Silifke ve Erdemli’de vatandaşlarımızla paylaşıyoruz” dedi.


SADECE ÖĞRENCİYE DEĞİL, HERKESE...

Sabah saatlerinde sıcak bir çorbayla güne başlamanın keyifli olduğunu belirten Tırmıl Sanayi Sitesi esnaflarından Kadir Aytekin, “Bu hizmeti bize sunduğu için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sabah 08.00’de işbaşı yapıyoruz. Çorbalar soğukta içimizi ısıtıyor, iyi oluyor” dedi.
Bir başka esnaf Ali Dalkılıç, “Çorba ikramı çok güzel, memnun kaldık. Çorbamızı içip, işimize devam edeceğiz. Annemizin yaptığı çorba gibi lezzetli” derken, Bekir Kartal ve Yavuz Çalıkoğlu, “Arkadaşlarımızdan sıcak çorbamızı aldık, içiyoruz. Teşekkür ediyoruz. Sabahın soğuğunda sıcak çorba iyi oluyor” ifadelerine yer verdiler.

Son Güncelleme: 03.11.2022 14:51
Anahtar Kelimeler:
Mersinçorbaücretsiz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176