Ev arayanlar da, emlakçılar da çaresiz

Manisa’da memurların tayin, üniversite öğrencilerin kayıt dönemi üst üste gelince uzun süredir yaşanan kiralık ev sorunu daha da arttı, hem ev arayanlar, hem de emlakçılar çaresiz kaldı.

14 Eylül 2023 Perşembe 14:16
Ev arayanlar da, emlakçılar da çaresiz

Manisa’da yaşanan kiralık ve satılık konut sorunu emlak sektörünün iyice daralmasına neden oldu. Emlakçılar, memurların tayin, üniversite öğrencilerin kayıt dönemi üst üste gelince uzun süredir yaşanan kiralık ev sorununun daha da arttığını söyledi. Ayrıca büyük bir deprem faciasının yaşanması, üniversitelerin eğitime ara vermesi, öğrencilerin memleketlerine gitmesi, şimdi tekrar geri gelmeleri, üstüne yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin de gelmeye başlaması, tayinler ve atamalar sonrası yeni gelen memurların ve ailelerinin olması, kiralık ev sorununu arttıran nedenler arasında sıralanıyor. Kiralık konuta artan talebin karşılığı olmadığı için kira fiyatların yükseldiğini ifade eden emlakçılar, 1+1 konutların 7 bin liradan, aileler için aranan 2+1 ve üstü odaya sahip konutların 10 bin liradan başlayan rakamlarla kiralandığını belirtiyor. Hem kiralık konut arayanların, hem de emlakçıların çaresiz kaldığı Manisa’da konut üretimine olanak sağlayacak arsa sorunun ne zaman ve nasıl çözüleceği merak ediliyor.

DARE MEDYA HABER MERKEZİ ÖZEL HABER

Anahtar Kelimeler:
EmlakArabulucuKiracı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.