Dr. Mehmet Çerçi

Kuvvetli yağış geliyor

Pek çok ilde görülen sağanak yağış ve sellerin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Son değerlendirmelere göre Marmara Bölgesi'nde İstanbul başta olmak üzere kuvvetli yağış görülecek.

15 Aralık 2022 Perşembe 07:46
Kuvvetli yağış geliyor
Dr. Mehmet Çerçi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinde hava çok bulutlu ya da parçalı bulutlu olacak. Aynı zamanda Marmara bölgesi Balıkesir ve Bilecik dışında sağanak yağış görülecek.

Antalya, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz'in batı kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusunda yağış bekleniyor. Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise karla karışık yağmur görülecek.

Hava sıcaklığı: Yağış alan yerlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların Akdeniz bölge geneli, Samsun, Çorum, Amasya, Tunceli, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Karaman, Konya'nın kuzey ve batısı ile Ankara'nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Akdeniz'de beklenen kuvvetli yağışlara dikkat

Doğu Akdeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; sabah saatlerinden itibaren Mersin çevreleri ile Karaman'ın güneyi, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş‘ta yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin'in kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Antalya'nın batı ve merkez ilçelerinde sabah saatlerinde, Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde öğle saatlerinde, Antalya'nın doğu kesimlerinde ise akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Yetkililer vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, kıyı kesimlerde küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalısı konusunda uyardı.

İstanbul Hava Durumu

15 Aralık Perşembe günü İstanbul'da hava, parçalı ya da çok bulutlu, aralıklı olarak da yağış görülecek. En düşük sıcaklık 7 derece, en yüksek sıcaklık ise 16 derece olması bekleniyor.

Ankara Hava Durumu

15 Aralık Perşembe günü Ankara'da hava parçalı ya da çok bulutlu olacak. En düşük sıcaklık 5 derece, en yüksek sıcaklık ise 13 derece olması bekleniyor.

İzmir Hava Durumu

15 Aralık Perşembe günü İzmir'de hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. En düşük sıcaklık 11 derece, en yüksek sıcaklığın ise 19 derece olması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Meteoroloji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.