Soruşturmada tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan, "Sezgin Polat, kendilerinin ticari hayatta kalma zorluklarını çıkartan Banu Parlak'ı vurmam halinde 2 milyon liralık güzellik merkezi bayiliğini bana bedelsiz aldığını söyledi" dedi. Ayrıca kurşunlama olayını gerçekleştiren sanıkların eyleminin nasıl gerçekleştirildiğine yönelik savunmaları da dikkat çekti.

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından tutuklanan Engin ve Dilan Polat çifti hakkında, Banu Parlak'ın güzellik düzenlenmiş saldırıyı azmettirdikleri ikinci bir anormallik sonlandırıldı. Silahlı soruşturma ile ilgili soruşturma tamamlandı ve Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'Mala zarar verme' suçlarının toplamı ayrı ayrı 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Düzenlenen iddianameyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

"BANU PARLAK'I VURMAM KARŞILIĞINDA 2 MİLYON TL DEĞERİNDEKİ BAYİLİK TEKLİF EDİLDİ"

Soruşturma aşamasında tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan "2017 yılında Sezgin Polat'a 500 bin TL borç teklifim. Bu ücreti geri alamadım. 2023 yılının başlarında Sezgin Polat, oğlu Engin Polat ve gelini Dilan Polat'a ait güzellik merkezlerinin bir bayiliğini borca ​​mahsuben bana başardı Ancak kendilerinin ticari hayatta kalma güçlükleri çıkartan Banu Parlak isimli şahsın vurulması, Banu Parlak'ı vurmam halinde 2 Milyon TL değerindeki bayiliği bana karşılıksız aldığını söyledi.Bu teklifi kabul etmedim.Paramı istemeye devam edince de bu kişiler beni ayağımdan vurdu. Vurulduktan sonra Banu Parlak bana sosyal medyadan ulaştı. Dilan Polat ve Engin Polat'tan şikayetçi işaret ettiğini belirtti 'Bana şakalık eder mi? diye sordu. Şahitlik söyledi. Ancak Banu Parlak bu konulara basına yansıtılarak, beni de televizyonlara çıkartıp gazeteciler ile muhatap etti. Normal şartlarda Banu'yu tanımıyorum.Bu zamana kadar bir ilişkim olmadı. İş yerinin sosyal medyadan kurşunlandığı öğrenildi. Arayıp 'geçmiş olsun' dedim. Kimin yaptığına dair bir fikrim yok" dedi.

"BERATCAN'IN 200'E YAKIN ADAMI VAR"

Daltonlar çetesi lideri Beratcan Gökdemir'i 2015 yılından beri ifade eden sanık Batuhan İnci, savcılıktaki savunmasında, "Bildiğim kadarıyla Beratcan'ın 200'e yakın adamı vardır. bana para gönderdi.Olaydan bir gün önce Beratcan ile bir uygulama üzerinden görüştük.Maddi sıkıntımın olduğunu seçebilirce 'Sana bir iş değiştirmek' dedi.Boş bir dükkana silahla ateş etmem karşılığında para verme teklif etti.Cezaevinden yeni başladığım için doğrudan bu işlere başvurmak üzeresiniz.Arkadaşlarım Yunus Emre ve Nizamettin bu işi yapabileceklerini söylediler.Beratcan konum olarak gönderilen motosikletin ve silah teslim alınacağını noktayı da bildirdi.Ben evdeydim onları eylem gerçekleştirmeye gittiler.Geldiklerinde onların gördüklerina göre silah kurusıkıdan bozulma için olduğu ilk atıştan sonra mermi yamulmuş korkup kaçmışlar.Ortalık sakinleştikten sonra tekrar gidip 4 el daha ateş etmişler. Olayın iki parçanın sebebinin bundan ibarettir" dedi.

"SİLAH TUTUKLUK YAPTI"

Ateş etme eylemini gerçekleştiren Nizamettin Bilgili ise, "Yunus Emre bana bir iş yerinde kurşunlama işi olduğunu söyledi. 'Paraya ihtiyacın var mı?' diye sordu. İhtiyacım teklifini kabul ettin. Bana silah verdi. Yunus şoför konumundaydı, ben arka koltuktaydım. Gece saat 01.30 gibi iş yerinin önüne geldiğimizde bir el ateşlenmiş silahla tutukluluk yaptı. Yunus işin tam olmadığını belirttikten sonra saat 05.00 civarında tekrar 4 el daha gitti. İlk kurşunlamadan sonra işi yarım bırakmak için tekrar gittik. İkinci olay yarım kalan ilk olay devamıdır. Ben sadece bunun karşılığında bu işi yaptım" dedi.

TELEFONLAR İNCELENDİ

Öte yandan sanıkların yapılan telefon incelemelerinde, Daltonlar Çetesi'nin firari lideri Boyun Barış ve diğer çete üyelerinin çok sayıda, eklenen, yüklü miktarda para ve silah fotoğraflarının da bulunduğu tespit edildi. Ayrıca Onur Abiç'in evinde Gürcistan'da firari olduğu esnada öldürülen Barış Boyun'un yakın adamlarından biri olan Emircan Yılmaz'ın fotoğrafı da görüldü. Bir başka sanığın da ise Beratcan Gökdemir'in talimatlarını içerdiği ve Banu Parlak'a ait fotoğrafların olduğu belirtildi. (DHA)