Şok eden görüntü: Rahminden 16 tümör çıkartıldı

Ankara'da 5 yıldır karın ağrısı ve karın şişliği yaşayan Funda Demir'in (40) rahminden, en büyüğü 15 santimetre olan 16 tümör çıkarıldı.

21 Şubat 2024 Çarşamba 13:51
Şok eden görüntü: Rahminden 16 tümör çıkartıldı

Ankara'da yaşayan 2 çocuk annesi Funda Demir, 5 yıldır yaşadığı karın şişliği ve yoğun geçen adet kanaması nedeniyle Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Kadın Doğum Polikliniğinde yapılan incelemelerde sonuç Demir'in rahmi içinde miyomlar (gelişen iyi huylu tümörler) olduğu belirlendi. Ali Koray Bayramoğlu'nun yaptığı ameliyat ile Demir'in rahminden, en büyüğü 15 santimetre boyutunda 16'sı çıkarıldı. Dr. Adet görme, yumurtalıklarının zarar görmemesi, daha geç menopoza bakış açısından rahmi korumak bizim için önemli" dedi.

'10 KADINDAN 4'ÜNDE GÖRÜLÜR'

15 santimlik miyomdan ayrılma miyomların tamamını aldıklarını söyleyen Dr. Bayramoğlu, "16 miyomun bir kısmını da ameliyatta tespit ettik. Büyük bildiğini biliyorduk ama geri kalan ameliyatta önümüze çıktı. Karın şişliği, karın şişliği gibi şikayetleri özellikle 35 yaş üstü 'bir şeylerim yok' diyerek Mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurmalılar.Bunun altından miyom, yumurtalık kisti mümkündür.Geciktirildiği zaman çok kolay yapılabilen ameliyatlar daha zor yapılabilir.Erken teşhis edilirse daha hızlı tanı ve tedavi yöntemlerimiz var.Miyomlar;aşırı kanama, adet rejimleri, ara kanama şikayetleri , kalp torbalarına bası, sık sık harcamaya çıkma, geriye dönük bası yaparak büyük bağırsağa bası uygulaması, kabızlık gibi şikayetlere sebep olabilir.Miyomlar her 10 kadından 3 ya da 4'ünde görülür. Ameliyatın tamamlanması. Hastalarımız özellikle yaşadıktan sonra yılda bir kez bir kadın doğum uzmanına görünmelidir. Özellikle rahim ağzı kanseri tarama testi açısından da yılda bir doktorlara başvurmak için kere yardım kullandı.

'16 MİYOMU GÖRÜNCE ŞOK OLDUK'

Funda Demir ise 5 yıllık tavsiye şikayetleri sonucu doktora başvuruya karar verdi, "Ali Koray hocamla yine bir haber aracılığıyla tanıştım. Ondan çok memnun kaldım. İçimde olan bütün endişeleri giderildikten sonra ameliyat olmaya karar verdim. Biz bu kadar büyük olduğunu gördük. Ama sonuçtade ameliyat sonrasında zorlu ve büyük bir ameliyat olduğu öğrenildi.Şu an daha iyiyim.10 gün önce ameliyat olmuştu.Şu an için kesin bir farklılığım yok,yaralarım yeni ama doğal ki bir rahatlama söz konusu oldu.Daha önceden bize de 16 adet miyom olduğu söylenmişti. Ameliyattan sonra 16 tane olduğunu söyledi. Ameliyattan çıktıktan sonra 16 miyomu bölgesindeki doktorum da şok oldu biz de şok olduk" diye konuştu. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
SağlıkRahim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.