Ankara Müftüsü ; Bağırtlak kuşu, ceylan, zebra ve çekirge eti helal!

Ankara Müftüsü Hasan Çınar'dan çok konuşulacak bir fetva geldi. Türkiye'de sadece hayvanat bahçesinde bulunan, etinin satışının yapılmadığı zebrayı da 'etinin yenmesi helal' hayvanlar arasında gösterdi.

25 Aralık 2022 Pazar 10:52
Ankara Müftüsü ; Bağırtlak kuşu, ceylan, zebra ve çekirge eti helal!

Helal olan kara hayvanları ile ilgili Ankara Müftüsü Hasan Çınar'dan çok konuşulacak bir fetva geldi. Çınar, Türkiye'de sadece hayvanat bahçesinde bulunan, etinin satışının yapılmadığı zebrayı da 'etinin yenmesi helal' hayvanlar arasında gösterdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Ankara Mütfüsü Hasan Çınar, eti helal olan kara hayvanları ile ilgili bir fetva verdi. ABD'de kilosu ortalama 4 bin liraya satılan, Türkiye'de ise sadece hayvanat bahçesinde bulunan zebra da bu listedeydi.

Çınar, helal olan kara hayvanları olarak, koyun, keçi, deve, bağırtlak kuşu, dağ keçisi, ceylan, zebra ve çekirge gibi hayvanları gösterdi. Çınar'ın 'helal' olarak ifade ettiği zebra eti Türkiye'de satılmıyor.

Hatta ABD'de bile satışa çıkmasından sonra konu dünya genelinde de tartışılmıştı. Zebraların bazı türleri tükendi, bazı türleri de nesli tükenme tehlikesi olan hayvanlar listesinde.

Kaynak: Medyatava

Son Güncelleme: 25.12.2022 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.