Beşiktaş'ta gece kulübünde yangın: 29 ölü

Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliği, yangında 25 kişi hayatını kaybetti. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Beşiktaş'ta 25 kişinin öldüğü gece kulübü yangınıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

02 Nisan 2024 Salı 16:37
Beşiktaş'ta gece kulübünde yangın: 29 ölü

İstanbul Şişli’de meydana gelen yangında can kaybı maalesef 29'a yükseldi. Olay yerine 32 adet ambulans ve 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Acı kayıplarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

İSTANBUL VALİSİ GÜL: TADİLATTA ÇALIŞANLAR HAYATINI KAYBETTİ
Gayrettepe’deki gece kulübünde çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, "Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı." dedi. Vali Gül, açıklamasının ardından yangın sırasında, binada yakınının olduğunu söyleyen kadını teselli etmeye çalıştı.

YAKININI BEKLEYEN KADINI VALİ GÜL TESELLİ ETTİ

Açıklamaların ardından Vali Gül, yangın sırasında, binada yakınının olduğunu söyleyen kadınla konuştu. Ayakta durmakta güçlük çeken kadını teseli eden Vali Gül, "İçeride kimse yok. Hastaneye götürdüler. 15 kişi sağ çıktı. Biz sizi karakola götürelim. Orada sizin bilgilerinize göre yakınınız neredeyse size bilgi verelim" dedi.

BAKAN TUNÇ: 5 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "İstanbul’un Beşiktaş İlçesi Gayrettepe Mahallesindeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir." ifadeleri yer aldı.

BAKAN YERLİKAYA: HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAH’TAN RAHMET, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Bakan Yerlikaya: İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. (DHA)

Son Güncelleme: 02.04.2024 16:56
Anahtar Kelimeler:
BeşiktaşYangın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176