Elazığ'da madende göçük! Tüm işçiler kurtarıldı

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan tüm işçiler kurtarıldı

26 Şubat 2024 Pazartesi 11:24
Elazığ'da madende göçük! Tüm işçiler kurtarıldı

Göçük altında kalan 3 işçiden biri kendi imkanlarıyla çıkarken, 2 işçiyi kurtarmak için bölgeye ekipleri sevk edildi.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 3 işçiden biri kendi imkanlarıyla çıktı.

2 işçiyi kurtarmak için bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

AFAD: Elazığ'ın Alacakaya bölgesindeki bir maden ocağında göçük meydan gelmiş olup ilk belirlemelere göre 3 işçi işçisi göçükte kalmış.

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 1 işçi işçisi kurtarılmış; 2 vatandaşımızın arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının sosyal medya platformu X hesabından yapılan paylaşımda, göçüğün Palu'ya bağlı Kayaönü köyü yakınlarındaki bir krom madeni ocağında sabah 10.00 sularında meydana geldiği belirtildi.

Madenin, Polay Madencilik'e ait olduğu ve ilk aşamada 4 madencinin göçükten etkilendiğinin kaydedildiği paylaşımda, bir madencinin kendi imkanlarıyla göçükten çıktığı aktarıldı.

Paylaşımda, "Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 26.02.2024 13:32
Anahtar Kelimeler:
MadenAfadElazığ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.