Heyelanda toprak altında kalan işçinin annesi: Benim çocuğum yaşıyor

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan heyelan sonrası toprak altında kalan 9 madeni işçiden biri olan Uğur Yıldız'ın (33) annesi Sevda Yıldız (52), "Çocuğumu bir an önce bana verirler. Ben anneyim ve kurtuldum. Benim çocuğum yaşıyor. Ama bu gidişle ve çalışmaya göre, benim çocuğum açlıktan ölecek" dedi.

21 Şubat 2024 Çarşamba 13:07
Heyelanda toprak altında kalan işçinin annesi: Benim çocuğum yaşıyor

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından bu yana altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, 13 Şubat saat 14.28'de kayıt altına alındı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik dağdan bir su gibi vadiye doğru aktı. 9 işçi, geniş bir alana yayılmış halde kaldı. Toprak altında kalan işçileri kurtarmak için Erzincan başta olmak üzere, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'den gelen AFAD ekipleri görevlendirildi. Birçok gönüllü yardım kesintisi ve kesinti sayısı katıldı. Bölgede 3 gün önce yaşanan toprak hareketliliği nedeniyle çalışmalar durduruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın bölgedeki krizlerin genel bakımını koordine ediyor.

'ÇOCUĞUMU ALMADAN BURAYI TERK ETMEYECEĞİM'

Olayın ardından bölgesel olarak gelen ailelerin ise tıkanıp kurtarılma dostu ile bekleyişleri sürüyor. 1,5 yıl önce Gamze Yıldız ile dünyaya giren ve olay günü toprak altında kalan Uğur Yıldız'ın annesi Sevda Yıldız'ın acısını dökerek, "Benim çocuğum bir an önce bana verir. Ben anneyim ve çalışıyorum. Benim çocuğum yaşıyor. Ama bu gidişle ve çalışmaya göre , çocuğu açlıktan ölecek. Bir an önce bu işi çözsünler ve çocuğumu versinler. Ben alıp evime götüreyim. Yeter artık. İlk 2 gün 'yağmur yağıyor, toprak kayıyor' denildi. 2 gün çalışma oldu, bir arpa boyu yol alınamadı. bir süreç ve ayları bulur. Benim dayanacak gücüm ve sabrim yok. Ben çocuğumu almadan burayı terk etmeyeceğim" diye konuştu.

'ARTIK HER ŞEYİ KABULENDİK'

Baba Ali Ekber Yıldız (58), "Benim çocuğum 3 gün önce sağdı. Artık her şeyi kabullendik. Bir an önce çocuğumu bize verdiler. Hayallerimizi aldılar, kolumuzu kanadımı kırdılar. Buraya gelip insanları getirsinler. Orada bir hayatta kalmadı ki. Artık kayma varsa" da tamamen kaydırsınlar. Olan garibanlara oluyor" dedi.

3 BAKAN DAHA BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın bulunduğu Erzincan'ın İliç ilçesindeki heyelan bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Durumu Bakanı Mehmet Özhaseki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da geldi. Bakanlar Bölgeyi inceleyip çalışmaları hakkında bilgi alacaklar. Bakanların daha sonra basın mensuplarına açıklama yapacakları öğrenildi. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
HeyelanErzincan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.