Kavuncu'dan afiş ambargosu açıklaması "Belediyede bunu kime soracağız?"

İYİ Parti'nin İBB Başkan adayı Buğra Kavuncu, basın mensuplarının bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

01 Mart 2024 Cuma 16:35
Kavuncu'dan afiş ambargosu açıklaması "Belediyede bunu kime soracağız?"

İstanbul'da CHP'li belediyelerde kendisine pankart ambargosu uygulanıp uygulanmadığına ilişkin soru ise "Kurumdaki şeffaflık da önemli. Bu sorun muhatabı kim? Ajans bize dedi ki önce, 'Birinden hükümet rahatsız olmuş.' Sonra dedi ki, 'Aslında belediye rahatsızlandı' Peki belediyede bu soruyu kime soracağız? Medya A.Ş.'nin genel müdürüne mi, yoksa Sayın İmamoğlu'nun danışmanlarından birine mi? Yoksa daire başkanlarından biri mi?" diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, Bayrampaşa'da bir otelde basın mensuplarıyla buluştu. Kavuncu, İstanbul'un özetlerini anlatarak, çözüm önerilerini açıkladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"MURAT KURUM İLE GÖRÜŞMEDİK"

Adaylığın ilanının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile görüşülmediğinin sorulması üzerine Kavuncu, "Sayın Murat Kurum'la herhangi bir görüşmemiz olmadı. Sayın İmamoğlu ile genel başkanımızın ablasının cenazesinde karşılaştık, kendisi baş sağlığına geldi. Caminin girişinde gelişmeler diledik" dedi.

"EN ÇOK TANINAN 3 ADAYDAN BİRİYİM"

Bir ankette oy verdikleri yüzde 1,7 çıktığı sorusu üzerine Kavuncu, "Yüzde 6 var, 7 var, 8 var. Bizim yaptırdığımız anketlerde de genel seçimde sahip olduğumuz oy yakın. Sadece ben değil, bütün adaylar, benim dışımdaki her aday hemen hemen bir önceki seçimde olmuştu oy oranıyla yarış başlıyordu. Kimisi 30'la, kimisi 7, 8'le, kimisi 2, 3'le başlıyor" sahada en çok bilinen 3 adaydan biri olduğunu söyledi.

"İMAMOĞLU'NA BAŞARISIZ OLDUĞU KONULARI İLETTİM"

'İstanbul'a bir çivi bile çakılmadı. İstanbul çağ atladı' gibi net cümleler kurmayacağını söyleyen Kavuncu, "AK Parti'nden belediye başkanı aday olmuş, belediye başkanları için de çok kötüydü ya da çok iyiydi diyemem. İyi yapılan işler var, kötü yapılan işler var. Dört başlıkta yer alıyor. İkisi barınma ve İstanbul Büyükşehir belediyesinin alanları yetersizdi. Bunu dosya olarak da teslim ettim" dedi

"GELİR KISMİ NET DEĞİL"

Kavuncu'ya, 2023-2024 yıllarında İBB'nin gelir kalemlerine ulaşamadıklarına dair ifadeleri hatırlatılarak, "İstanbul'un parasının çarçurduğu mi?" diye sorulması üzerine, şunları söyledi, "Gider bütçesini, 2024 vizyon belgesini açıkladı İBB. Onun tamamını ayrıntılı bir şekilde inceledim, inceledim. Gider bütçesi var, kalem kalem var. Hatta bir oluşturma hedef planı ve beraberinde de gider bütçesi oluşturuldu. Güzel bir çalışma ama 66'sı İller Bankasından gelecek gelir.Diğer Nereden gelecek ben bir İstanbullu olarak bunu merak ederim.Bu kaynak Nereden geliyor? Kaynağın Nereden geldiğini bilirseniz daha fazla da olabilir diye yorum da yapabilirsiniz.Gelirin bir kısmı net değil, giderin bir kısmı net.Aynı zamanda iş kazaları ile ilgili hiçbir bilgi belgeye rastlamadım" diye konuştu.

"BELEDİYEDE BU SORUYU KİME SORACAĞIZ"

İstanbul'da CHP'li belediyelerde kendisine afiş ambargosu uygulanıp uygulanmadığına dair soru ise Kavuncu, İmamoğlu ve Kurum'un afiş çalışmalarıyla yarışmalarının mümkün olmadığını ifade ederek, "Partim bütün elindeki geliri dese ki 'Al Kavuncu sen İstanbul için harca'. Yirmide birini belki de yaşayabilirsin.Bana 'Niye görünmüyorsun?' Görünmüyor, görünümün altında kalıyorsunuz.Biraz bütçemiz var, bir de korunuz.Asacağız, yırtılıyorlar, kesiyorlar.Tespit yapıyoruz, bazısı bir partinin fanatiği ortaya çıkıyor.Bazen belediyenin katılma paylarıyla kesiliyor.Bu ilçe belediyesi de olabilir, büyükşehir de.Afiş bozuklukları katlanabilir.İktidara da Hazırladığımız afişleri kendilerine sorup da mı asacağız. gelecek. Ama kalan yüzde 50'yi bütün adaylara eşit olarak dağıtıp kendinizi ifade edeceğiz' diyeceğiz Demokrat başkanlar böyle olur Kurumdaki şeffaflık da önemli. Bu sorun muhatabı kim? Ajans bize dedi ki önce, 'Birinden hükümet rahatsız olmuş.' Sonra dedi ki, 'Aslında belediye rahatsız oldu.' Peki belediyede bu soruyu kime soracağız?Medya A.Ş.'nin genel müdürüne mi, yoksa Sayın İmamoğlu'nun danışmanlarından birine mi?Yoksa daire başkanlarından birisi mi?" tasarruf kullanıldı.

Anahtar Kelimeler:
BuğraKavuncuIyi Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.