Mersin'de sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılığa 2 tutuklama

Mersin'de internet üzerinden verdikleri ilanlarla sazan sarmalı yöntemi ile 3 milyon TL dolandırıcılık yapan N.Ç. ve S.D. yakalanıp, tutuklandı.

25 Ocak 2024 Perşembe 12:30
Mersin'de sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılığa 2 tutuklama

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kentte sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaptığı belirlenen N.Ç. ve S.D.'yi takibe aldı. N.Ç. ve S.D.'nin banka hesaplarına yüklü miktarda para havale edildiğini tespit eden ekipler, takibe bir süre daha devam etti. Bu süreçte polis, Malatya'da yaşayan M.D.'nin, bir internet sitesindeki ilan üzerine N.Ç. ve S.D. ile telefonla iletişime geçtiği, şüphelilerin yönlendirmesi ile araç sahibi A.Ş.'nin hesabına 1 milyon TL havale ettiğini tespit etti. N.Ç. ile S.D., eş zamanlı olarak irtibata geçtikleri araç sahibi A.Ş.'nin hesabına gelen parayı kendi hesaplarına transfer ettirdi. Bu bilgiler ışığında polis, N.Ç. ve S.D.'yi gözaltına aldı. Sazan sarmalı yöntemi ile toplamda 3 milyon TL dolandırıcılık yapan şüpheliler, işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. 2 şüpheli, tutuklandı.

(DHA)

Son Güncelleme: 25.01.2024 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.