Murat Kurum: Ortak yayın daveti samimi bir davet değil 

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş'ta katıldığı 'Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye' programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

01 Mart 2024 Cuma 14:44
Murat Kurum: Ortak yayın daveti samimi bir davet değil 

'Rakibiniz İmamoğlu ile ortak yayında İstanbul'u konuşmak ister misiniz' depolamayan Kurum, “İstanbul'un metrosunu konuşacaksa, İstanbul'un kırılgan dönüşümünü konuşacaksa, İstanbul'un yoğunluğu, İstanbul'un söyleyeceklerini konuşacaksa biz her kısıtlı ve her davete açığız. Ama öncesinde bu atmosferini etkiliyor. İstanbul dışında her türlü düzeni takip edeceksin ama özne İstanbul olduğunda maalesef o çalışacaksın. Sonra da ben İstanbul ile ilgili bu konuları konuşmak istiyorum davet edeceksin, samimi bir davet değil" dedi.

"SAMİMİYETİ GÖSTERSİNLER SONRA BİZİ DAVET ETSİNLER"

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beşiktaş'ta düzenlenen 'Üreten İstanbul Büyüyen Türkiye' programında spor, sanat ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Kurumun katıldığı programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yönlendiren 'Rakibiniz İmamoğlu ile ortak yayında İstanbul'u görüşmek ister misiniz' yanıt veren Kurum, “Ekrem Bey'in İstanbul'u öncesinde özne olarak görmesi gerekiyor. Bugün İstanbul'u görmeyenlerin İstanbul'u bizle görüşmek istemeleri samimi bir çağrı değil. İstanbul'un özel sorunları konuşulacaksa İstanbul konuşulacaksa, biz onun projesinin her şey saklanmaya hazırız. Ama maalesef karşıdaki anlayışlar farklı gündemleri geçmiş beş yılda olduğu gibi yine gelişmenin devam ettiği için, bir senaryo ve o senaryonun devam ettiği için, bu birliktelik bakış açısı samimi değil. O nedenle İstanbul'un metrosunu konuşacaksa, İstanbul'un çevrimdışı dönüşümünü konuşacaksa, İstanbul'un yeteneğe sahip ,İstanbul'un gözlerini konuşacaksa biz onun mimarisi ve onun davete açıklığız. Ama öncesinde bu atmosferini etkiliyor. Yani sen İstanbul dışında onun işini yapacaksın, İstanbul dışında her türlü bölümleri takip edeceksin ama özne İstanbul olduğunda maalesef o uzak duracaksın. Sonra da ben İstanbul ile ilgili bu konuları konuşmak istiyorum davet edeceksin, samimi bir davet değil. Önce İstanbul'u oluşturanlar kendisidirsin. Projeleriyle, durmasıyla, bakışıyla İstanbul'un geleceği adına, vatandaşlarımızın bu çözmek adına bu samimiyeti göstersinler sonra bizi davet etsinler" hayattan faydalandı.

“ANKETLERDE ÖNDEYİZ”

Kurum kendisine yöneltilen 'Anket sonuçları ne durumda' sorusuna ise, “İçerideki salonda gördüyseniz, anket sonucu budur. Saha da aynısını söylüyor. Anket her zaman sahadır. Sahanın gücüdür. Sahanın sesidir. Sahanın duygusudur, sahanın boyutuna yaklaşma isteğidir, arzudur. Hamdolsun çok iyi olabilir. O yüzden zaten burada Ekrem başkan ne devam etti şaşırdı. CHP'nin anlayışı ne akışı şaşırttı. İttifak yapıyor musunuz sorusuna cevap veremiyorlar, biz demiyorlar, yapmadık demiyorlar. Yani böyle savruluyorlar. O yüzden çok gidiyor güzel, anketlerde de öndeyiz. Zaten anket firmaları da bunları paylaşıyorlar. İnşallah biz 31 Mart'ta şunu söylüyoruz; Nisan gelecek dertler bitecek. Nisan gelecek, İstanbul'un, İstanbul'un yüzü gülecek" diyerek cevap verdi.

“İSTANBUL'UN GÜNDEMİNDE OLMAYAN HİÇBİR İŞ BİZİM GÜNDEMİMİZDE OLMAYACAK"

Yönlendirilen 'Kanal İstanbul ile ilgili aktifleşecek bir proje olacak mı yanıtlayan Kurum, "Gündemde olmayan bizim bildirimizde olmayacak diye bunu ısrarla söylememize rağmen ısrarla temcit pilavı gibi Kanal İstanbul da Kanal İstanbul diye soruyorsunuz. Bunu söylememize rağmen yine soruyorsunuz. Vefat 53 bin diyorsunuz, 153 bin dediniz diyorsunuz. Anlayamıyorum ben sizi yoksa. Yine cevap verin. İstanbul'un programında olmayan hiçbir iş bizim programımızda olmayacak. Net bir şekilde çiziyorum. Kanal İstanbul ile ilgili durum budur. Bizim Önce metromuz, önceliğimiz deprem, önce vatandaşımızın huzuru, gençlerimizin geleceği, orada yapılan ihaleyle ilgili yine gündem değiştirme çabalarını görüyoruz. Arsa THY personeli için orada yapmış olduğumuz bir projedir. Bu kanalla sınırlı olmayan yok, ilgisi yok. Orada Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğümüzün vatandaşımızın konut edinmesi amacıyla yapılmış bir iş. O yüzden sizlere tavsiyemiz oradaki ev alacak kardeşlerimizin mutluluğuna ortak olun. Bu mutluluk hepimizin mutluluğu. İstanbul'un yapacakları için bir yatırım yapılacaksa bu hepimiz için güzel bir şey. Konut fiyatları nasıl düşecek konut yapmadan? İnsanlar potansiyel umutla nasıl bakacak sağlam, güvenli yuvaları olmadan? Deprem endişesini nasıl atacaklar ev yapılmadan? dolayısıyla bu bakış açısı önemlidir. Bizim 31 Mart'ta insanlarımıza, İstanbulumuza, İstanbul'a hizmetimizi anlatmamız lazım. İstanbul'un paralarını nasıl çözeceğimizi anlatmamız lazım. İstanbul ile ilgilenmemiz lazım. İstanbul dışında gündemler İstanbul'a faydası olmayan işler değil. Bir kez daha bunu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu. (DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.