Polisim dedi, altınları aldı!

İstanbul'da kendilerini telefonda polis olarak tanıtarak evine gittikleri kişiden 4.5 milyon lira değerinde altın aldıkları belirlenen şüpheliler yakalandı.

17 Aralık 2022 Cumartesi 15:44
Polisim dedi, altınları aldı!

İstanbul'da kendilerini telefonda polis olarak tanıtarak evine gittikleri kişiden 4.5 milyon lira değerinde altın aldıkları belirlenen şüpheliler yakalandı. Şüphelilerle birlikte dolandırıcılık yöntemiyle çalınan altınların bir bölümü ele geçilerek mağdura geri verildi.

İstanbul Bakırköy'de telefonda polis olduklarını söyleyerek 4,5 milyon liralık altın alan dolandırıcılar, yakayı ele verdi. 
Dolandırıcılar evinin adresini aldıkları H.K.'den tüm ziynet eşyalarını bir poşete koyup kendilerine vermesini istedi. ''Operasyon bitince altınları bana vereceklerini söylediler'' diyen H.K., dolandırıcılara 4,5 milyon değerinde ziynet eşya teslim ettiğini ve bir daha da şüphelilere ulaşamadığını söyledi.   

Kuyumcu olduğu öğrenilen H.K. altınlarını çalan kişilerden şikayetçi olduAsayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Mağdur H.K.'nın evinin önündeki güvenlik kameraları incelendiğinde olayı gerçekleştiren iki şüpheli tespit edildi.

Şüphelilerin telefonla konuşarak evin önüne kadar geldikleri bir süre bekledikten sonra binaya girip kısa süre sonra ellerindeki poşetle dışarı çıkıp uzaklaştıkları görüldü.1,5

MİLYON LİRALIK ALTINLA YAKALANDILAR
Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri mağdur H.K.'dan altın ziynet eşyalarını almaya gelen Ramazan B.(32), Ferhat G.(36) ile İsmail D.(36), Tunahan Ş.(22) gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte dolandırıcılık yöntemiyle çalınan 1,5 milyon lira değerinde ziynet eşyası ele geçirildi.

SUÇ DOSYALARI KABARIK ÇIKTI
Şüphelilerden Ramazan B.'nin daha önce 13 , Ferhat G.'nin 7, İsmail D.'nin 9, Tunahan Ş.'nin ise 5 suç kaydı olduğu tespit edildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ramazan B., Ferhat G. İsmail D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tunahan Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Son Güncelleme: 17.12.2022 21:07
Anahtar Kelimeler:
AltınPolisDolandırıcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176