Seçim Yazısı / Hasan Fatih Özsümer Yazdı...

22 Mart 2024 Cuma 21:40
Seçim Yazısı / Hasan Fatih Özsümer Yazdı...

Seçimlerin son haftasına giriyoruz. 


Kampanyalar hızlanırken bir taraftan Seçimlerin son haftasına giriyoruz. Kampanyalar hızlanırken bir taraftan Ramazan rehaveti herkesin üzerinede çöktü.  Çalışmalar mecburen öğleden sonra başlayıp iftar sonrasına yoğunlaşıyor. İlk başta esen muhalif rüzgarlar dindi, hatta birçok ilçede Cumhur İttifakı adayları yukarıya doğru ivmelenmeye başladı. 

Cumhur İttifakı aday belirleme döneminde sıkıntılı süreçler yaşadı. Aslında muhalif rüzgarların esmesinde bu süreçlerin yarattığı tahribat çok etkiliydi. Fakat ilerleyen günlerde herkes sakinleşip o ilk kızgınlık anının sıcaklığı soğumaya başlayıp, aklı selim yeniden ortaya çıkınca durum Cumhur İttifakı lehine değişmeye başladı. 

Kolay değil 22 Yıllık bir Ak Parti iktidarı ve neredeyse 10 yıla yaklaşan bir Cumhur İttifakı var. 
Siyasetin içerisinde yer alan emek veren, elini taşın altına koyup sorumluluk alan insanların halkta da karşılığı olan talepleri gerçekleşmeyince bir travma yaşandı ve zaten bu travmanın yaşanılması da kaçınılmazdı. 

Bu sürecin iyi yönetilmediği herkesce aşikar. Olası kayıplarda bu süreçleri iyi yönetemeyenlerin bedel ödeyip ödemeyeceğini hep birlikte göreceğiz. 

Ak Parti ve Cumhur İttifakı öyle badireler geçirdiler ki seçimlerin nasıl yönetileceğini artık çok iyi biliyorlar.
Nitekim Cengiz Ergün üzerinden forse edilen ve tüm Cumhur İttifakı adaylarına karşı yürütülen karşı kampanya daha doğrusu içeriden gelen dip dalga başta herkesin moralini bozdu. 
Ama günler geçtikçe diğer adaylar sahaya çıkmaya, konuşmaya, proje açıklamaya başladıkça, Cumhur İttifakı içerisinden tepkili olanlar sakinleşmeye başladılar. 

Dem Partinin Büyükşehirde ve Merkez 2 ilçede aday çıkarmaması ve zımmen CHP adaylarını desteklemesi de Cumhur İttifakı tabanının ve mütedeyyin seçmenin yeniden konsolide olmasında etkili oldu. 

Manisa seçimlerinde son haftaya girilirken CHP’ nin mevcut belediyelerinde avantajlı olduğu bir gerçek. 

Bazı ilçelerde İyi Parti yada Yeniden Refah Partisi adaylarının ciddi bir oy potansiyeli ile kafaya oynadığını da hep birlikte gözlemliyoruz. 

Ama şunu göz ardı etmemek lazım. İttifak Belediyelerinin hepsi hem oturmuş tecrübeli kadroları hem de iktidar ile aynı safta olmalarından dolayı ciddi hizmetler yapıp, eserler ortaya çıkardılar. Halk bunun ne demek olduğunu yaşayarak deneyimledi. 

Bugün İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve özellikle Büyükşehirde CHP adaylarına kaymış gibi görünen Cumhur İttifakı oylarının seçimi son haftasına girdikçe ait oldukları yere geri döndüğüne hep birlikte şahit oluyoruz. 

Seçim günü ise bu zirve yapacak. Çünkü İttifak seçmeni olası yenilgilerde hem yerel gücü kaybetmenin ne olduğunu deneyimledi, hem de Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’ nin yüzünü yere indirip Özgür Özel’in kürsüden zafer naraları atmasını her şeye rağmen istemez. 
Yarın Ak Partinin Ankara’ da düzenleyeceği büyük mitingte Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması beklenen ve 5 Bin lira civarında olacağı tahmin edilen emekli maaşlarına seyyanen yapılacak zam müjdesi de Türkiye genelinde ve Manisa özelinde seçmen üzerinde mutlaka pozitif bir etki yapacaktır. 

Bu seçimden sonra Türkiye’ deki siyasi partilerin hepsi aday belirleme yöntemlerini ve süreçlerini mutlaka yeniden gözden geçirmek zorundadır. Şuna emin olsunlar ki seçmenlerin rağmenlere rağmen kendi partilerine yada ittifaklarına sabırları son raddeye geldi ve bir daha aynı yöntemlerle halkın ve teşkilatların karşılarına çıkmaya kalkarlarsa atılacak tokat şefkat tokatından çok öteye olacaktır. 

Ahir kelam bu seçimlerde birkaç sürpriz olabilir ama büyük değişiklikler beklemeyin. Cumhur İttifakı seçmeni kendi adaylarına rağmenlere rağmen sahip çıkmaya devam edecek. 

22 Mart 2024

Hasan Fatih Özsümer
 

Son Güncelleme: 23.03.2024 00:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176