Akşamın ilk saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden MHP Demirci Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli politikaları (KAÇEP) başkanı ve iş kadını Eda Korkmaz’ın görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından Demirci de siyasi sıcaklık üst derecelere çıktı.

Gazeteci Mustafa Temiz’in Manisa Son Haber sitesinden yayınlanan haberinin ardından gazetenin iletişim araçlarının ve telefonlarının yoğunluktan kullanılamaz hale geldiği öğrenildi..

Haber şöyle gelişti..

MHP Demirci Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanı Eda Korkmaz, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Korkmaz'ın istifa açıklamasında teşkilat yönetimine yönelik liyakat, vizyon ve emeğe değer verilmesi konularındaki eleştirileri dikkat çekti.

İstifasını Sosyal Medyadan Duyurdu

MHP Demirci teşkilatının tanınan isimlerinden Eda Korkmaz, istifa kararını sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Korkmaz'ın açıklamasına Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara ve MHP'nin önceki dönem Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz ile birlikte çekildiği fotoğrafı eklemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Görevinden ayrıldığını duyuran Korkmaz, kararının anlık bir tepki olmadığını, yaşadığı süreçleri değerlendirerek aldığı bilinçli bir karar olduğunu ifade etti.

"Liyakat ve Vizyon Anlayışı Yeterince Karşılık Bulmadı"

İstifa açıklamasında teşkilat yönetimine yönelik eleştirilerini açıkça dile getiren Korkmaz, kararının temel gerekçelerini şu sözlerle sıraladı:

"Teşkilat yönetiminde gerekli vizyonun ortaya konulamaması, liyakat anlayışının gözetilmemesi, emeğe, tecrübeye ve fedakârlığa gereken değerin verilmemesi."

Bir teşkilatın büyümesi ve güçlenmesi için adalet, liyakat, ortak akıl ve vizyonun vazgeçilmez olduğunu belirten Korkmaz, bu anlayışın yeterince karşılık bulmadığı bir ortamda görevini sürdürmenin doğru olmayacağı kanaatine vardığını açıkladı.

"Makam İçin Değil, Davamıza Hizmet Etmek İçin Bulundum"

Görev süresi boyunca makam beklentisiyle hareket etmediğinin altını çizen Korkmaz, kadınların sesi olmak ve teşkilata katkı sunmak amacıyla çalıştığını vurguladı.

Verdiği emeğin, mücadelenin ve yaptığı fedakârlıkların arkasında olduğunu belirten Korkmaz, istifasının bir davadan vazgeçmek anlamına gelmediğini de özellikle ifade etti.

Korkmaz açıklamasında, "Bir görevden ayrılmak, bir davadan vazgeçmek değildir. Makamlar gelip geçicidir; asıl olan duruş, karakter, emek ve vicdandır" ifadelerine yer verdi.

Teşekkür Listesinde Dikkat Çeken İsimler

Eda Korkmaz, açıklamasının devamında görev sürecinde kendisine destek veren isimlere teşekkür etti.

Korkmaz; Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara'ya, MHP İl Yönetimi'ne, önceki dönem MHP Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz'a, Nurullah Akgün'e, AK Parti Demirci Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan'a, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül'e, Burak Özçil'e ve Ahmet Emre Can'a teşekkürlerini iletti.

Ayrıca isimlerini tek tek sayamadığı tüm gönül dostlarına da teşekkür eden Korkmaz, bu süreçte edindiği dostlukların kendisi için önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

MHP Demirci Teşkilatında Gözler Yönetimde

Korkmaz'ın istifası ve açıklamasında yer verdiği eleştiriler, Demirci siyasetinde dikkatleri yeniden MHP ilçe teşkilatına çevirdi.

Özellikle liyakat, teşkilat yönetiminde vizyon eksikliği ve emeğe gereken değerin verilmediğine ilişkin ifadeler, istifanın sıradan bir görev değişikliğinin ötesinde değerlendirilmesine neden oldu.

Korkmaz'ın açıklamasının ardından MHP Demirci teşkilatından konuya ilişkin bir açıklama gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Eda Korkmaz, açıklamasını istifasının kabulünü talep ederek ve görev sürecinde yanında olan herkese teşekkür ederek tamamladı.

Bu haberin ardından Yaklaşık 2 saat sonra KAÇEP Başkanı Korkmaz yaptığı açıklamayı kaldırdı…

Olay önce Demirci ilçesi ardından Manisa ve Ankara MHP Genel merkezinde de yankı buldu.

Haberin yayınlanmasının ardından bazı iddaalara göre MHP’de çok önemli isimlerin istifa eden Korkmaz’a ulaşarak kararını yeniden gözden geçirmesi istendi.

Korkmaz bunun üzerine sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak deyim yerindeyse ortalığı sakinleştirdi.

Son gelişme birkaç dakika içinde yine Mustafa Temiz’in kaleminden Manisa Son Haber de yayınlandı…

Manisa’nın Demirci ilçesinde MHP Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanı Eda Korkmaz’ın istifa ettiğini duyurmasının ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Korkmaz, sosyal medya hesabından yayımladığı istifa açıklamasını kaldırırken, konuyu daha sağlıklı koşullarda yeniden değerlendireceğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Demirci teşkilatının dikkat çeken isimlerinden KAÇEP Başkanı Eda Korkmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. İlçede ve siyasi çevrelerde yankı uyandıran açıklamanın ardından gelişmeler peş peşe geldi.

İstifa Haberinin Ardından Telefonlar Susmadı

Eda Korkmaz’ın istifa açıklamasının Manisa Son Haber’de yayımlanmasının ardından Demirci’de hareketli saatler yaşandı. Haber üzerine ilçeden çok sayıda isim gazeteyi telefonla arayarak gelişmeyle ilgili bilgi almaya çalıştı.

Özellikle MHP camiasında yankı uyandıran istifa açıklaması, ilçe siyasetinin gündemine oturdu. Haber merkezine gelen yoğun telefonlar, konunun Demirci kamuoyunda ne kadar dikkat çektiğini ortaya koydu.

Eda Korkmaz İstifa Paylaşımını Neden Kaldırdı?

İstifa açıklamasının yayımlanmasının ardından Eda Korkmaz, söz konusu paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırdı. Bu gelişme, istifa kararının kesinleşip kesinleşmediği konusunda soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Manisa Son Haber’in haberinde, Korkmaz’ın ilk açıklamasına ve paylaşımın kaldırılmadan önceki görüntüsüne de yer verildi.

Haber merkezinin aktardığına göre, paylaşımın kaldırılması sonrasında haberin doğruluğu konusunda çeşitli değerlendirmeler yapıldı. Bunun üzerine gazetenin gece editörü Korkmaz’a ulaşarak yaşanan gelişmeleri ve kamuoyundaki soru işaretlerini kendisiyle paylaştı.

Korkmaz’a, yeni kararını ve son durumu kamuoyuna yeniden açıklamasının yararlı olacağı yönünde tavsiyede bulunuldu.

İkinci Açıklama Geldi: “Daha Sağlıklı Ortamlarda Değerlendireceğim”

Demirci’de merakla takip edilen gelişmelerin ardından Eda Korkmaz, sosyal medya hesabından ikinci bir açıklama yaptı. İlk paylaşımını kaldırma gerekçesine değinen Korkmaz, kararını yeniden değerlendireceğini belirtti.

Korkmaz’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yaklaşık 2 saat önce sosyal medya hesabından yaptığım açıklamamı gördüğüm lüzum üzerine kaldırdım. Bu durumu daha sağlıklı ortamlarda ve salim kafayla değerlendirmeye aldım. Kamuoyuna saygılarımla açıklamada bulunacağım.”

Bu açıklamayla birlikte Korkmaz’ın istifa sürecine ilişkin yeni bir değerlendirme yapacağı anlaşılırken, görevinden ayrılıp ayrılmayacağı konusundaki belirsizlik de devam etti.
Gazetemize gelen yoğun telefonlar arasında bilgi mahiyetinde gazetemizle paylaşılan ve halen teyide muhtaç iddiaya göre, MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Ali Uçak haberimizin ardından Korkmaz'ı arayarak istifasını geri çekmesini istediği ve Uçak'ın bugün sabah saatlerinde Demirci ilçesine gelerek kendisiyle görüşeceği de sıcak geceye yansıyan bilgiler arasında kaldı.

Demirci ve MHP Camiası Gelişmeleri Takip Ediyor

KAÇEP Başkanı Eda Korkmaz’ın önce istifa açıklaması yapması, ardından paylaşımını kaldırarak yeni bir değerlendirme sürecine girdiğini duyurması, Demirci siyasetinde gecenin en çok konuşulan gelişmelerinden biri oldu.

Ancak Korkmaz’ın görevine devam edip etmeyeceği konusunda henüz kesin bir karar açıklanmış değil. Gözler, Korkmaz’ın önümüzdeki süreçte yapacağı yeni açıklamaya çevrildi.

Demirci’de siyasi gündemi hareketlendiren gelişmenin nasıl sonuçlanacağı ve Eda Korkmaz’ın KAÇEP Başkanlığı görevini sürdürüp sürdürmeyeceği, yapılacak yeni açıklamayla netlik kazanacak.

Demirci MHP İlçe Başkanlığının konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

KAYNAK: Manisa Son Haber

CHP'de Temas Trafiği Sürüyor: Kılıçdaroğlu ve Özel Arasında Mesaj Köprüsü
CHP'de Temas Trafiği Sürüyor: Kılıçdaroğlu ve Özel Arasında Mesaj Köprüsü
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Manisa Son Haber