Erdoğan: Türkiye ekonomisi depreme rağmen çok önemli bir başarıya imza attı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde konuştu. Erdoğan, "Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli bir başarıya imza attı" dedi.

29 Şubat 2024 Perşembe 16:28
Erdoğan: Türkiye ekonomisi depreme rağmen çok önemli bir başarıya imza attı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Az önce "Meydanda kaç kişi var?" Diye sordum. 52 bin kişi dediler. Bu demek oluyor ki 31 Mart yerel seçimlerinde sandıkları patlatacağız. Menderes'i hoyratça başbakanlık koltuğundan indirip dar ağacına gönderen zihniyet, 28 Şubat darbesinde kendisince daha incelikli yöntemler kullandı. Kafa aynı kafaydı sadece farklı metodlar kullandı. Kılık kıyafetinden dolayı kadınların okuma ve çalışma haklarının gasp edildiği milli irade hazımsızlıklarının en sefil örneklerinin sergilendiği, bazı medya organlarının darbe bülteni gibi yayınlar yaptığı, velhasıl, demokrasi, hukuk ve özgürlük namına hepsinin çiğnendiği o kara günleri unutmadık, unutmayacağız. Allah bu ülkeyi bir daha bu faşist zihniyetin eline düşürmesin.

"Türkiye'yi istedikleri gibi yönetmek isteyen emperyalist güçlerin olduğunu biliyoruz."
Cumhuriyet mitingleri adı altında, demokrasimize kast eden, nice sinsi senaryolarla karşılaştık. Uyduruk haberlerle partimizi kapatmaya kalktılar. Milletimizin desteğiyle bu badireleri aştıkça önümüze yeni engeller çıkardılar. Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. PKK terör örgütüyle vatan topraklarını parçalamaya niyetlendiler. 15 Temmuz darbe girişimiyle milletimize silah çektiler, kan döktüler.

Sınırlarımıza yığdıkları teröristlerle, vatan topraklarına ve milletimizin aziz canına kast ettiler. Hiçbiriyle başarılı olamayınca işi, ekonomimizi mahvetme tehditlerine kadar vardırdılar. Ülkemizin 74 yıllık çok partili geleneğini hedef alan saldırıların gerisinde, Türkiye'yi istedikleri gibi yönetmek isteyen emperyalist güçlerin olduğunu biliyoruz. 

Türkiye eski Türkiye değil. Milletiyle, alt yapısıyla, siyasetiyle, ordusuyla artık bambaşka bir Türkiye, bambaşka bir devlet var. Türkiye yüz yılına kilitlenmiş bu ülkenin, ayaklarına pranga vurmak öyle kolay değil. Artık bu milletin kendi iradesini hiçe sayanlara tahammülü kalmamıştır. Bu millet bir daha rahmetli Menderes'in arkasından yaptığı gibi gözyaşı dökmeyecektir. Bu millet birdaha merhum Erbakan ve Türkeş'e yapılan hoyratlıkların tekrar sergilenmesine eyvallah etmeyecektir.

Her kim gelir de size vizyonsuz, programsız, projesiz vaatlerde bulunursa emin olun ki söylediklerini zaten yapamayacağı gibi sizi elinizdekinden de edecektir. Biz Türkiye'yi lafta değil, çalışarak ve üreterek büyütmeyi sizlere taahhüt ediyoruz. Aydın'ın da bu kutlu yolculuğunun lokomotiflerinden biri olacağına inanıyorum.

Biliyorsunuz Ramazan Ayı yaklaşıyor. Bu mübarek günleri gecesiyle ayrı, gündüzüyle ayrı değerlendirmeliyiz. İnşallah Ramazan'ın Bayramı gelmeden 31 Martta Milli İrade Bayramını ilan edeceğiz. Demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzun bu durağını da zaferle geride bırakacağız. 

Aydın'ı yılda 170 bin lira kamu yatırımı yaparak zenginleştirdik. Eğitimde şehrimize 3494 yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 12 bin 306 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık, 43 adet spor tesisi inşaa ettik. Sosyal yardımlarda Aydın'lı ihtiyaç sahini vatandaşlarımız için 7 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta, aralarında 1499 yataklı 25 hastanenin de olduğu 63 adet sağlık tesisi yaptık. Yatak tesisi 950 olan Aydın Şehir hastanemiz ile birlikte 8 sağlık tesisimizin yapımına devam ediyoruz. TOKİ eliyle 2075 konutu sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 1552 konutun inşasına devam ediyoruz. Şehrimizde 9717 riskli bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik. İktidara geldiğimizde Aydın'da 7 adet Atık Su Arıtma Tesisi varken, bugün 34 adet Atık Su Arıtma Tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 88'ine hizmet veriyoruz. 

Aydın'daki 4 millet bahçemizin 2 tanesini tamamladık ve hizmete sunduk. Ulaştırmada 114 km'den devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 408 km'ye çıkarttık. İzmir-Aydın otoyolunu, Aydın çevreyolunu tamamlayarak trafiğe açtık. Şehir hastanesini yolunu da biz yapıyoruz. İlk 80 km'sini trafiğe açtığımız Aydın-Denizli otoyolunun kalan 60 km'lik kısmını bu yıl sonuna kadar tamamlıyoruz. 

Sadece somut projelerle kalmadık, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda da devrim mahiyetinde projeleri hayata geçirdik. Siz, birilerinin yaptıkları eski Türkiye güzellemelerine sakın kulak asmayın. Cumhuriyer tarihinin en müreffe dönemini son 21 yılda yaşadık. Ülkemizin en iddialı kalkınma planları olan 2023 yılını biz hayata geçirdik. Biz ülkemiz ve milletimiz için en iyisini hedefleyerek yolumuza devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyetimizin ikinci asrına güçlü bir giriş yapma hedefindeyiz.

2023 yılı büyüme rakamları oldukça iyi geldi, siz de gördünüz. Türkiye ekonomisi yüzde 4 buçuk büyüyerek önemli başarılara adım attı. Ekonomimiz üst üste 14 çeyrektir büyüme başarısı gösterdi. Bu oranla Avrupa birliği ülkeleri arasında en çok büyüyen ülkelerden biri olduk. Gayri safi hasılamız 119 milyar dolarla ilk kez 1 trilyon sınırının üzerine çıktı. Muhalefet, hani yandık, bittik, öldük diyordunuz ya ne oldu? Aydın 31 Mart akşamında bu muhalefete dersini verecek. 

Yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermedik, verdiğimiz her sözü de yerine getirmek için canla başla çalıştık. 31 Mart günü sizlerin karşısına çıkarken, arkamızda 21 yıllık hizmet karnemiz, önümüzde ise Türkiye Yüzyılı şehirlerini inşa etmek için gerçek belediyecilik sözümüz var. 

Her partinin bir adayına saygımız var ama belediyeciliğin bizim işimiz olduğu hususunda iddialıyız. Zira bu kardeşiniz çöp, çukur olan İstanbul'u CHP'den aldı ve orayı pırıl pırıl bir şehir haline biz getirdik. Kimse kusura bakmasın bu konuda bizimle yarışacak kimse yok. Önümüze geçecek kimse yok. Aydın'ı Türkiye Yüzyılı'na hazırlamak için sandıkta desteğinizi istiyoruz.

Aydın Belediye Başkan Adayları:

Bozdoğan: Ufuk Altıntaş

Buharkent: Mehmet Erol

Çine: Ali Dinçer

Didim: Kadri Kabak

İncirliova: Aytekin Kaya

Karpuzlu: Hilmi Dönmez

Koçarlı: Nedim Kaplan

Köşk: Nuri Güler

Kuşadası: Mehmet Esat Altungün

Kuyucak: Metin Ertürk

Nazilli: Esat Ergüler

Yenipazar: Kıvanç İşbilen

MHP'nin ilçe belediye başkanı adayları da şöyle: 

Efeler: Burak Pehlivan

Germencik: Halit Germen

Karacasu: Mehmet Erikmen

Söke: Tekin Yavuz

Sultanhisar: Hüseyin Özer  (elipshaber.com)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.