Özgür Özel TRT'ye sitem etti; cenazeme de gelmeyin!

TRT'ye tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bir gün ölür de gidersek valla dirime gelmeyen cenazeme de gelmesin. TRT’yi cenazeme istemiyorum" dedi.

27 Şubat 2024 Salı 14:38
Özgür Özel TRT'ye sitem etti; cenazeme de gelmeyin!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısında konuştu.  Kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Memleket Partisi’nden istifa eden Serkan İleri, Ali Tunç Can ve Mehmet Kazancıoğlu’na rozetlerini taktı.

Konuşmasında TRT'ye tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özel, "Bir gün ölür de gidersek valla dirime gelmeyen cenazeme de gelmesin.  TRT’yi cenazeme istemiyorum" dedi.

Özgür Özel'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Memleket Partililer ile CHP'liler arasında bir sorun olmaz. Burası her birine kapısının ardında kadar açık olduğu, birileri baba evinden uzak kaldıysa sıcak bir çorba ve ev olarak tuttuğumuz baba evimizdir.

Bugün İdlib’in 4. Yılındayız. Suriye’de konvoyumuza savaş uçaklarıyla ateş açılmıştı ve 34 askerimiz İdlip’te şehit edilmişti. İki gün boyunca iktidar sustu. Bütün dünya saldırının nereden geldiğini biliyordu.  İdlip’teki 34 canımızı hangi ülkenin savaş uçakları şehit etti? Sen onlardan nasıl hesap sordun? İdlip’teki askerlerimizin ailelerine bir kez daha sabır diliyorum, onlara Allahtan rahmet diliyorum. Günü geldiğinde hesap sormanın sözünü veriyorum.

"Bir gün ölür de gidersek dirime gelmeyen cenazeme de gelmesin"
TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa'ya dayanarak çıkarılmış. Anayasa diyor ki 'TRT özerktir ve tarafsızdır.' O tarafsız TRT, Murat Kurum 29 dakika Ekrem İmamoğlu 0, Hamza Dağ 26 dakika Cemil Tugay'a 0, Turgut Altınok'a 17 dakika Mansur Yavaş 0. Yapmış oldukları yayında tarafsız davranacaklarını bu Meclis talimat vermiş. İşte AKP'nin bir kamu televizyonunu kendi yayın organı haline getirdiğinin göstergesi. 1 Ocak'tan bu yana Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika bana 43 dakika. Genel Merkez yanarsa haber yapacaklar herhalde. Bir gün ölür de gidersek valla dirime gelmeyen cenazeme de gelmesin.  TRT’yi cenazeme istemiyorum.

“Madenler halen alarm vermeye devam ediyor”
Erzincan İliç’te 9 emekçimiz toprak altındayken dün de 4 madencimiz daha toprak altında kaldı Elazığ’da. Şükür ki can kaybı olmadan sonlandı. Madenler halen alarm vermeye devam ediyor. 13 Mayıs’ta 301 madencimizi Soma’da kaybettiğimizde bütün herkes Somayı unutursak yüreğimiz kurusun diyordu. 

(28 Şubat) O baskı döneminde yaşananlardan şikayet edenler bugün devletin televizyonunu partinin televizyonu, devletin ajansını bir ittifakın ajansı, devletin bütün imkanlarını kendilerine tahsis etmiş durumdalar. Bugün 28 Şubat sürecinde yaşananların muhalefet açısından her gün yaşandığı, 28 Şubatta öğrencilere yaşatılanların bugün her gün yaşatıldığı bir sürece gittiler." (elipshaber.com)

Anahtar Kelimeler:
özgür özelTrt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.