Manisa'da DEM' li çay içmeye gelmiş... / Hasan Fatih Özsümer Yazdı

Beklenen kalabalık ile gerçekleşen kalabalık farklıydı. Bir Genel Başkan hem de CHP Genel Başkanı. Seçim yerel ama öyle bir seçim ki Genel Başkan kendi memleketinde kazanamazsa karizma çizilecek. Yer gök insan olmalıydı ama olmadı. Kalabalık var mıydı evet ama yer gök insan dolmadı. Beklenen gerçekleşmedi…

24 Mart 2024 Pazar 05:07
Manisa'da DEM' li çay içmeye gelmiş... / Hasan Fatih Özsümer Yazdı

Özgür Özel’ in Manisa mitingini takip ettim. Manisa İttifakı diye bir ittifaktan bahsetti. Biz Ankara’ da anlaşamadık ama burada İyi İnsanlardan vefa bekliyorum dedi.

6’ lı masa ortaklarından destek gördüklerini 6’ lı masada oturan diğer parti seçmenlerinden destek gördüklerini söyledi.

Herkesi saydı ama sıra DEM Partiye geldiği zaman pas geçti. İstanbul’ da yaptığı DEM güzellemelerini Manisa’ da yapamadı.

Oysa DEM Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehzadeler ve Yunusemre’ de aday çıkartacağını söylemesine rağmen aday çıkartmadı yani zimnen CHP adaylarını destekleme kararı aldı. Bunu herkes tüm Manisa’ lılar biliyor, görüyor.

Manisa İttifakı denilen sözde ittifakın içerisinde özünde başında her yerinde DEM Parti var.

Sanırım heyecandan 6’ lı masa da ortakları olan Saadet Partisi ve Gelecek Partisinin ortak adayı olarak Selçuk Özdağ’ ın bu iki partinin ortak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu ya unuttu ya da görmemezlikten geldi.

Kısaca ifade edersek 6’ lı masadan Manisa’ da Büyükşehir Adayı çıkartmayan sadece Deva Partisi ve Demokrat Parti var.

Yani CHP’ lilerin sürekli söylediği Manisa İttifakı sadece Deva Partisi, Demokrat Parti ve 6’ lı masanın gizli ortağı DEM Partiden oluşuyor.

6’ lı Masanın 3 ortağı Büyükşehirde Manisa İttifakında yer almıyor yani kendi adaylarını çıkardı.

Kaldı ki Deva Partisi yada Demokrat Parti Büyükşehirde CHP Adayını destekliyoruz demedikleri gibi bir çok ilçede kendi adaylarını çıkardılar.

İşin özü Manisa İttifakı sadece CHP ve DEM Partiden oluşuyor.

Özgür Özel bildiğimiz Özgür Özel…  Söyledikleri yine aynı ortada yapıcı umut veren gelecek vaat eden bir şey yok. O öyle oldu bu böyle oldu. Yasal olan her şeye bir kulp takarak başta Cengiz Ergün olmak üzere tüm Cumhur İttifakı adaylarını yalan dolanlarla itham ediyor.

Her yerde her türlü kötü sıfatla itham ettiği Recep Tayyip Erdoğan’ a dokunamadı Sayın Özgür Özel.

Çünkü buradakiler ‘’ aman ha Sayın Erdoğan’ a tek laf etme, Devlet Bahçeli’ ye tek kelime etme’’ diye çok sıkı tembih ettiler.  Bahçeli’ nin adını ise ağzına alamadı, almadı.

Yunusemre’ yi Çerçi’ den kurtarın diye yırtınıyor. Kurtulun dediği Mehmet Çerçi Yunusemre İlçesini yaptığı yatırım ve hizmetler Türkiye’ nin en başarılı, en gelişen en çok yatırım yapılan ilçelerden birisi.

Buradan Sayın Özgür Özel’ e bir not ile birlikte sormak istiyorum.

Mehmet Çerçi Başkanlığında Yunusemre Belediyesi tam 134.051 yazı ile yüz otuz dört bin 51 kişiye sosyal yardımla ile dokunmuş. Acaba CHP’ nin aynı ölçekteki hangi belediyesi bu kadar sosyal dokunuş yapmış bu kadar insanın zorda yanında olmuş, derdine derman hastalığına şifa, soğuğuna kömür, sofrasına aş olmuş. Ah Özgür Bey ah…. Sizin sosyal demokratlığınızda yoktur böyle işler bilmezsiniz siz bilemez yapmaz yapamazsınız… Fıtratınıza uymuyor, hissetmiyorsunuz.

Seçim şarkıları ise merhum Barış Manço’ nun en güzel şarkılarından Arkadaşım Eşek şarkısının müziği üzerine uyarlanmış.

Eskiden edip Akbayram, Onur Akın, Zülfü Livaneli üzerine kurdukları seçim propagandalarını bu seçim ‘’ Arkadaşım Eşek’’ üzerine dizayn etmişler. Şarkılarını dilerken içimden ‘’ arkadaşım eşşekkk’’ diye söylemeden edemiyorum.

Şehzadeler’ e gelince ise pek bir laf edemedi adayını övmekten başka. Çünkü karşılarında tüm çalışma hayatını Devlet hizmetinde geçirmiş, Sosyal Güvenlik Kurumunda Baş Müfettişlik yapmış, Manisa Ankara ve İzmir İl SGK Müdürlükleri yapmış, genç vizyoner, nezaketli boylu poslu, aile babası hesabı kitabı bilen bir Manisa evladı var.

Ve bu adayın, Yavuz Kurt’ un arkasında Cumhur İttifakı var, Hükümet var, iktidar var…

Halk ekmek üzerinden Mehmet Çerçi 5 TL’ ye ekmek satarken Büyükşehir adayları çıktı

‘’Ekmek 5 TL olacak’’ dedi.

Sorun kendisine Alaşehir, Akhisar, Turgutlu, Saruhanlı Belediyeleri 5 yıldır sizdeydi,

CHP’ li idi. Neden buralarda 5 TL’ ye ekmek satmadılar, neden bu hizmeti yapmadılar.

Sorun kendisine Cumhur İttifakı Yunusemre Adayı Mehmet Çerçi 134.051 kişiye sosyal yardım ve desteklerle dokunmuş. Sizin 4 tane belediyeniz kaç kişiye dokunmuş, açıklayın.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıktı ‘’ 2 Ton su 1 TL’ olacak dedi.

Sorun kendisine İzmir, Ankara, İstanbul, Adana, Eskişehir, Antalya başta tüm CHP’ li Büyükşehirlerde ve İl İlçe belediyelerinde hiç 2 ton suyu 1 TL’ ye satan var mı ?

Siz hangi hesapla bu kadar belediyenizin yapmadığını yapamadığını yapacaksınız…

Madem bu yapılabilir o zaman tüm CHP’ li belediyeler vatandaşı kazıklıyor….

Bir rüzgardılar estiler geçiyorlar.

Kimse Manisa’ lıların duyguları ile oynamasın, aklıyla alay etmesin, Cumhur İttifakını ve Manisa’ lıları yalan dolanlarla biri birine düşürüp oy çalmaya kalmasın.

DEM Parti ile kurdukları ittifakı Manisa İttifakı bize bizlere yedirmeye çalışmasın.

Siz CHP’ siniz, bizlerin, babalarımızın, dedelerimizin hepimizin çok iyi bildiği CHP’ siniz. Ve Manisa Size gereken cevabı verecek.

24 Mart 2024

Hasan Fatih Özsümer

Son Güncelleme: 25.03.2024 02:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176