BİST
10.277
ALTIN
2.386,21
DOLAR
32,35
STERLİN
40,64
EURO
34,86

Darp edilerek öldürülen Armita’nın cenazesi engellendi

İran'da 'ahlak polisi' tarafından metroda darp edildiği iddia edilen ve beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Armita Geravand hayatını kaybetti.

30 Ekim 2023 Pazartesi 10:11
Darp edilerek öldürülen Armita’nın cenazesi engellendi

İran'da ahlak polisinin şiddeti sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Armita Geravand'ın cenazesi engellendi. Gazete Duvar’ın haberine göre Norveç merkezli insan hakları kuruluşu Hengaw, Geravand'ın cenazesinin memleketine gömülmesine izin verilmediğini aktardı.

28 gündür komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Armita Geravand'ın ailesi, cenazeyi Rojhilat’ın Kirmanşan kentinde defnetmek istedi. Ancak polisin aileye izin vermedi. Cenazeye getirilen yasağın ardından, Armita Geravand'ın cenazesi Tahran’da bulunan Beheşti Zera Mezarlığı'na defnedildi. Cenazede çok sayıda polis ve ordu mensubunun olduğu belirtilirken, 8 kişinin de gözaltına alındığı aktarıldı.

Anahtar Kelimeler:
ArmitaDarpCenaze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176