Cumhurbaşkanı Erdoğan: '31 Mart'ta bunları, emekli edeceğiz'

Ankara Keçiören’de Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin açılışında yaptığı konuşmada CHP’li belediyeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, önümüzdeki dönem için iş yapmaya niyetlenmediğini açıkça beyan ettiğine göre bunlardan bir beklenti de söz konusu olamaz. 31 Mart'ta bunları, Ankara'da da İstanbul'da da İzmir'de de emekli edeceğiz " dedi.

18 Mart 2024 Pazartesi 17:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '31 Mart'ta bunları, emekli edeceğiz'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören'de bulunan Atatürk Cumhuriyet Kulesi açılışında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Kardeşlerim, uzun yıllar boyunca ikamet ettiğim Keçiören'imizi Ankara'nın yıldızı haline getireceğine inandığım Atatürk Cumhuriyet Kulemiz Başkentimize hayırlı olsun.

Malumunuz Ankara'nın Çankaya tarafında yapıldığı tarihten itibaren şehrin simgeleri haline gelen bir Atakulesi vardı. 

Temelinin atılmasının üzerinden 20 yıl geçmesinin ardından açılışını yaptığımız bu kulenin ayrı bir hikayesi vardır. Bu kule Keçiörenlilerin sahip çıkması sayesinde ayakta kalmış ve hizmete girebilmiştir. Hukuki ve idari pek çok sorunun ardından Covid-19 sorununun da yol açtığı zorlukları da aşmayı başaran kulemiz başlı başına bir başarıdır. 

Bünyesindeki kütüphanesi, spor salonu, kafeteryası, şehir alanı, lokantası ve diğer birimleri ile ziyaretçilerine unutulmayacak hizmetler verecek.

Kulenin en üzerinde yer alan Selçuklu Yıldızı buraya vurulmuş bir Ankara mührüdür.

İnşallah bu kule, Ankara'ya hizmet ettiği müddetçe Turgut Altınok kardeşimize de edilen dualar sürüp gidecektir.

Turgut Altınok, birikimini, vizyonunu, çalışkanlığını inşallah 31 Martan sonra Ankara'nın tamamı için kullanacaktır. 

CHP'nin Ankaramıza, Başkentimize verecekleri hiçbir hizmet yoktur, bundan sonra da olmayacaktır. Şehrin kaybolan son 5 yılını telafi edeceğiz. Cumhurbaşkanı olarak ben Turgut Başkanın yanındayız. Vereceğimiz destekle sadece Keçiören değil, inşallah Ankaramız yeniden ayağa kalkacak. 

Değerli kardeşlerim, Türkiye son 21 yıldaki tüm atılımlarını eser ve hizmetlerle gerçekleştirmiştir. Bu hakikat ortadayken son dönemde vizyonzusluğu, projesizliği, hizmetsizliği ve esersizliği yöneten bir anlayışın öne çıkarılmaya çalıştığını görüyoruz. 

Yaptığı hiçbir şey olmamakla övünen, bundan sonra da bir şey yapmayacağını söyleyen belediye başkan adayları türedi Ankaramızda. Yaptıkları bir şey zaten yok. 

Seçimleri kimin kazandığından, kimin kaybettiğinden ziuyade bu anlayışın ülkemize musallat olmasından üzüntülüyüz. Nerede CHP Belediyesi varsa her taraf dökülüyor, her taraf rezalet.

"Ankara'da da, İstanbul'da da, İzmir'de de bunları emekli edelim"
Şehirlerimize, kamu bütçesinden tahsis ettiğimiz devasa bütçelerin, bunların elinde nereye gittiği meçhul.

31 Mart çok önemli. Ankara'da da, İstanbul'da da, İzmir'de de bunları emekli edelim. Bunların tek derdi, kendi çevrimiçi dünyalarında kurdukları sahte düzeni korumaktır. 

Geçtiğimiz yıl yapılan 14-28 Mayıs seçimlerinde "Kazandık, geliyoruz" dediler. İstanbul ve Ankara başkanı söyledi bunları. Bunlar 6'lı masada "Kazanıyoruz, geliyoruz"  diyorlardı. Bunlardan hiçbiri meclise girebildi mi? İşte bunların siyaset bilinci de bu kadar. Sandık sonuçları açıklanınca rezil rüsva olmuşlardı. Seçim akşamı yaşanan rezillikler dahil tüm günahı eski genel başkanlarına yıktılar ve yollarına pişkince devam ettiler.

"Bize kaybettirmek için paçamıza yapışanlar oldu"
Başımıza bir de tüm bunları gördüğü ve bildiği halde, kazanmak değil sadece bize kaybettirmek için paçamıza yapışanlar çıktı. Ülkemize ve milletimize hizmet için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu şehri, etrafı gece kondularla çevrili bir köy görünümünden nasıl modern bir Başkente nasıl dönüştürdüysek, geleceğe de biz hazırlayacağız. İnşallah sadece Keçiören ile değil, Ankara'nın genelinde kentsel dönüşümler ile birlikte "Yeniden Ankara, Yepyeni bir Ankara" diyoruz. 

Hiç endişeniz olmasın, 31 Mart seçimlerini bu uzun yolculuğun yeni bir başlangıcı olarak görüyoruz. 31 Mart'ta Ankara'nın tercihinin Turgut kardeşimden ve gerçek belediyecilikten yana olacağından en ufak bir şüphe duymuyoruz.

Kardeşlerim, Ankara artık, Türkiye'nin idari bir başkenti olmasının ötesinde dünyanın önde gelen savunma sanayi şehirlerinden biri haline dönüşmüştür. Her şeyden önce, ülkedeki güven ve istikrar ikliminin kurulması, yaşatılması gerekiyordu. Bizim en büyük başarımız bu olmuştur. Son dönemde yaşanan ve üst üste gelen hadiselerin yaşanması, kazanımlarımızı görmemize asla engel olamaz, olmamalıdır. 

Asrın afeti depremin getirdiği 104 milyar dolarlık ilave yük, bizi hedeflerimizden uzaklaştırmadı. Çalışanlarımızın ve küçük esnafımızın yaşadığı refah kaybının farkındayız. Her bir vatandaşımızın hakkı olan, güvenli, huzurlu bir hayat seviyesine kavuşturmak boynumuzun borcudur. 

"Enflasyon, yılın ikinci yarısından itibaren hızla düşüşe geçecek"
Hem piyasaların, hem vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Tüm bakanlarımızla ekonomi programımız için mesai sarf ediyoruz. En büyük sorunumuz olan enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü beraber izliyor olacağız. 

Başkalarından farklı olarak, biz verdiğimiz sözleri unutmaz ve hepsinin takibini yaparız. Ülkemizi önümüzdeki dönemde iki kat daha büyütmekte kararlıyız. Bu duygularla açılışını yaptığımız Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin şehrimize ve ülkemize tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanAnkara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.