Destici: Fatih Erbakan bizi hayal kırıklığına uğrattı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz Yeniden Refah Partisi’ni kardeşlerimizin partisi olarak görüyoruz. Biz hassasiyet gösteriyorsak aynı hassasiyeti de Yeniden Refah Partisi’nin genel başkanından bekleriz, daha doğrusu bekliyorduk. Bizi hayal kırıklığına uğrattı. Camiamızdan, mensuplarımızdan özür dilemesini ve bu sözlerini düzeltmesini bekliyoruz” dedi.

21 Şubat 2024 Çarşamba 15:25
Destici: Fatih Erbakan bizi hayal kırıklığına uğrattı

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Erzincan’n İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin yargı aşamasının devam ettiğini söyleyerek, “Konunun teknik kısmıyla ilgili soruşturma tamamlanmadan herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Ancak benzer maden kazalarının tümünde, soruşturma ve yargı aşaması tamamlandıktan sonra birbirine benzer sonuçlara ulaşıyoruz. Maden kazalarının tamamına yakını, madenleri işleten firmaların, iş güvenliğiyle ilgili maliyetten kaçınması nedeniyle meydana geliyor. Daha fazla kar etme hırsının bedelini, sektörün en alt basamağında bulunan maden işçileri ve onların aileleri ödüyor. Bu haksızlığa ‘dur’ demek durumundayız. Bu görev de madenlerin işletilmesiyle ilgili kural koyan, çalışma şartlarını düzenleyen, denetim yapması gereken, bu amaçla madenlerden vergi alan, hepsinden önemlisi kimsesizlerin kimsesi olması gereken devletindir. Dolayısıyla devlet sorumluluğunun gereğini yerine getirmelidir. Evet, adli süreç tamamlanacak ama işletmenin kusurlarının yanında, denetim sürecindeki eksiklikler de incelenmeli gereği yapılmalıdır” diye konuştu.

"BU ŞIMARIKLIĞI, BU CÜRRETKARLIĞI NEREDEN ALIYOR?"

Destici, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun ile ilgili, şunları söyledi:

“İsmini bile telaffuz etmek istemiyorum. F. A. adlı bir avukat dinimize, dinin emirlerine açıktan küfrediyor. Bu hadsizliği, şımarıklığı, bu cüretkarlığı nereden alıyor? Maalesef son dönemlerde Türkiye’de bu mülteciler, sığınmacılar üzerinden bunlar bahane edilerek İslam’a ve Müslümanlara saldırılıyor. İslam’ın ve Müslümanlığın kötü olduğu açıkça anlatılıyor. Türk milleti dininden, inancından soğutulmaya çalışılıyor. Bu yeri geldiğinde hepimiz için kıymetli olan bu ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı, Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik üzerinden yapıyorlar. Buradan soruyorum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne zaman dine hakaret etmiş? Ne zaman Müslümanlara hakaret etmiş de onu savunduğunu iddia edenler şimdi İslam’a ve Müslümanlara saldırıyorlar. Biz bunları reddediyoruz. Diyoruz ki, Cumhuriyet bizimdir, Atatürk bizim kıymetlimizdir ve İslam da, Türklük de bizim vazgeçemeyeceğimiz değerlerdir, bedenimizdir, ruhumuzdur. Özellikle gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin her bir ferdini uyarıyorum. Bu god kafalı sözde laiklere, sözde Atatürkçülere, sözde Türkçülere asla kanmasınlar. Şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda İslam düşmanlarının egemen olmasına, hakimiyet kurmasına en hafifiyle söz sahibi olmasına dahi müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz. Gerektiğinde de gereğini yapacağız. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede sen nasıl oluyor da şeriata küfrediyorsun? Şeriat eşittir İslam’dır. Bu kadar basit. Bunun aksi yok, bu bir gerçek. Bunu kabul etseniz de etmeseniz de bu böyle. Müslümansanız bunu kabul edeceksiniz. Onun için devlet, hukuk gereğini yapmalı; başkalarının da bundan cesaret almaması için en ağır şekilde cezalandırılmalıdır yoksa millet cezayı kendisi keser" dedi.

‘CHP’NİN SLOGANLARININ PEK ÇOĞUNU BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’NDEN ÇALDIĞI NET’

Destici, CHP lideri Özgür Özel’in ‘çalıntı slogan’ açıklamalarına ilişkin, “Özgür Bey boş konuşuyor demek istemem ama doğru konuşmuyor ya da eksik konuşuyor. 2019 seçimlerinde Büyük Birlik Partisi Sivas Belediye Başkan adayı afişlerinde sloganda ‘işimiz Sivas, gücümüz Sivas’ yazıyor. Sayın Özgür Özel, biz bunu sadece bu seçimlerde değil, 2019 yerel seçimlerinde de kullandık. Size arkadaşlarınız bunu söylememiş olabilir. 28 Ocak 2024’te Sivas’ta yaptığımız aday tanıtım toplantısında da adayımızın afişinde de ‘işimiz Sivas, gücümüz Sivas’ yazıyor. Seçim beyannamemizde de aynı slogan yer alıyor. ‘Biz bunun isim hakkını aldık’ demek doğru şeyler değildir. Hukukçularımız konunun o boyutunu da takip ediyor. Biz emeğe saygı istiyoruz. Bu CHP’nin yeni yaptığı bir şey değil. Biz 2004 yerel seçimlerinde ‘şimdi Birlik zamanı’ sloganını kullanmıştık. 2009’da bir baktık, CHP, ‘şimdi CHP zamanı’ dedi. CHP’nin sloganlarının pek çoğunu Büyük Birlik Partisi’nden çaldığı net. Bu tartışılmaz. Bizi iyi takip ediyorlar. Açıp baksın Sayın Özgür Özel, ‘şimdi Birlik zamanı’ ilk kim kullanmış? Şimdi 2019’da kullandığımız slogan için biz 2 ay önce almıştık diyor. Yani CHP bizden bir seçim geriden geliyor. Yani 5 yıl geriden geliyor. Lütfen siyasi ahlaka uygun hareket etmeye ve sloganımızı kullanmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

‘ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUZ’

Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın gazeteci Murat Yetkin'e verdiği mülakatta partisi ile ilgili yaptığı açıklamalar ile ilgili, “Biz Yeniden Refah Partisi’ni kardeşlerimizin partisi olarak görüyoruz. Biz hassasiyet gösteriyorsak aynı hassasiyeti de Yeniden Refah Partisi’nin genel başkanından bekleriz, daha doğrusu bekliyorduk. Bizi hayal kırıklığına uğrattı. Aldığımız oyu neden düzgünce söylemiyorsun, yüzde 1 aldık, yüzde 1 dersin. Biz Sayın Erbakan’ı dili sürçtü olarak kabul etmek istiyoruz. Bunun için de camiamızdan, mensuplarımızdan biz özür dilemesini ve bu sözlerini düzeltmesini bekliyoruz” diye konuştu.

BBP lideri Destici konuşmalarının ardından, partisine katılan Kaynaşlı İYİ Parti mevcut ilçe başkanı Engin Hendan ve Kaynaşlı DevaPartisi mevcut ilçe başkanı Ruşen Aydın’a rozetlerini takdim etti. (DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.