DEVA partisinden bir ilk

DEVA Partisi, siyasi tarihte bir  “ilk” e imza attı ve seçim kampanyasını sadece dijital mecralar üzerinden yapan ilk ve tek parti oldu.

25 Mart 2024 Pazartesi 13:09
DEVA partisinden bir ilk

 Konvansiyonel (Geleneksel) medya olarak bilinen gazete, TV ve radyolara reklam vermeyen DEVA Partisi, kampanya görselleri ve kısa videolarını  sosyal medya mecraları youtube, instagram, facebook ile haber sitelerinde paylaşıyor.

DEVA Partisi, kampanya sürecinde  billboardları kullanmadı, açık hava reklamları vermedi, adaylar için seçim afişi ve parti bayrağı bastırmadı. Bunun gerekçesi olarak da, “görüntü ve çevre kirliliği ile kampanya metaryalleri olan bayrak, ip, afiş hammaddesinin cari açığa neden olan ithal hammadde “ olmalarını  gösterdi.


DEVA Partisi,  18 Şubat tarihinde yaptığı lansman ile İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak İdris Şahin’i duyurdu ve kampanya sloganını da “Alem Buysa Deva Sensin” olarak açıkladı. Bu isimle hazırlanan kampanya filminde, iktidar-muhalefet farkı gözetilmeksizin şehirlerde karşılaşılan  ulaşım, çarpık kentleşme, sokak köpekleri gibi sorunların yanı sıra ülke genelinde hızla artan yoksullaşmaya da dikkat çekildi. 


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim kampanyasını ilk başlatan ve Türkiye’yi en çok dolaşan genel başkan oldu. Babacan, 3 Ocak tarihinden bu tarafa 50 İl ve 200’e yakın İlçeye gitti. Babacan, miting yerine esnaf ziyaretlerini tercih etti; dükkanlara, taksi duraklarına gitti, sokaktaki, parktaki insanların dertlerini dinledi.  Babacan,   yurt gezilerine devam ediyor. Seçim tarihine kadar toplamda 65’e yakın şehire gitmesi bekleniyor. 
 

Anahtar Kelimeler:
DevaDeva Partisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.