Devlet Bahçeli: 'Kılıçdaroğlu’nun ahı tutacak'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuştu.

13 Şubat 2024 Salı 12:53
Devlet Bahçeli:  'Kılıçdaroğlu’nun ahı tutacak'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tarihe bakmadan atılacak her adımın, yapılacak her hamlenin kuşaklar arasında kopukluklar yapacağını düşündüğünü söyledim. MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Anadolu coğrafyasının vatan olması her şeyden evet milli birlik ve kardeşlikle ortaya çıkmıştır” ifadesini kullandı.

MHP’nin 55. Yıl dönümü toplantısına değinen Bahçeli, “Tuzak kurdular, karalamalar attılar şükürler olsun hayalleri kabusa döndü. Bu dava kutludur. Hakkın ve halkın davasını sekteye uğratacak bir alçak henüz doğmamış doğması da beklenemez. Ülkücü doğduk ülkücü yaşadık ecel kapıyı çaldığında can emaneti ülkücü olarak teslim edeceğiz. Partimiz tam 55 yıldır gücünü milletten alan siyasal bir düşünce hareketidir. Millet olmakla milli devletler doğmuştur. Milliyetçilik bu gerçeğin şuurla kavranmasıdır” dedi.

Bahçeli'den Özgür Özel'e 'demli çay' tepkisi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenen Bahçeli, "Özgür Bey demli çay içip içmediğimizi merak etmiş. Boşuna zahmet etmesin çayı severiz sağlık açısından ve doktorların tavsiyesine uyarak açık olursa daha da severiz. Özgür bey maşallah ayakkabı mağazası gibisiniz Allah için sizde her ayağa uygun bir numara olduğu görülüyor. Özgür bey canın demli çay mı çekiyor? Şayet herhangi bir sancın yoksa net söyle özne-yüklem uyumsuzu cümleler kurma senin içinde bir bardak çay ayrılalım ama demli çaydan başka bir maksatla istersen kusura kalma duyacağın laflara ise sakın alınma" diye konuştu.

“Demli çay baş göz üstüne ama demlenmiş siyasete hayır diyoruz”
Bahçeli, "Söylediğimiz sözle sana ağır geliyorsa üzülme bu sene olmadı seneye hazmedersin. Adam yerine koyup bir bardak çay ikram etsek de kısa süre sonra seni ve zihniyetinizi koyduğunuz yerde bulamayacağımızın farkındayız. Demli çay baş göz üstüne ama demlenmiş, devrilmiş dejenere olmuş bir siyasete elbette her zaman hayır diyoruz hayır demeyi de sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun ahı tutacak, siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi ters dönecektir"
Bahçeli, şöyle devam etti:

“31 Mart seçimlerine 48 gün kala CHP; kısık ateş altında, gizli pazarlıklar sarmalında, sandık ittifakı kisvesiyle DEM’in, yani PKK’nın çekim alanına girmiştir. Bunun dışında ne söylense beyhudedir. Zira saklı gerçekler, kirli ilişki ağları, al-ver mekaniği uyanık ve şuurlu hiçbir vicdan sahibinin dikkatinden kaçmayacaktır. 31 Mart seçimlerinde alayının foyası ortaya çıkacaktır. 31 Mart’ta Cumhur İttifakı Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini yerel yönetimlerle kenetleyecektir. DEM’in özellikle İstanbul’da yaptığı ayak oyunları, sahnenin önünde sözde aday çıkarıp, sahne arkasında CHP ile el ele vermesi hiçbir işe yaramayacaktır. DEM’lenmiş CHP Türkiye’den kopmuştur. Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da, sınıf arkadaşım Sayın Kılıçdaroğlu’nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir.”

“Büyükerşen sadece maşadır”
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i eleştiren Bahçeli, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eğer akli melekeleri sukut etmemişse, eğer beyni sulanmamışsa, izahı ve ifadesi olmayan, tekrarından yüzümün kızarıp haya edeceğim ve gündeme bomba gibi düşen aşağılık sözleri CHP’nin maalesef özetidir. Büyükerşen kahredici bir bühtanın lekesiyle siyasi hayatını noktalamak üzeredir. Keşke temiz mazisiyle, saygın ilim ve siyaset insanı vasfıyla anılsaydı, fakat sonunda ecdadımıza ve tarihimize husumet besleyen karanlık iç yüzünün ortalığa saçılmasıyla bütün her şeyi silip atmıştır. Bu, bitmemiş hesabın bugünkü taşeronu DEM’lenmiş CHP’dir, Büyükerşen de sadece maşadır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’den Gezeravcı açıklaması
Dünyaya dönüş yapan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’ya yönelik, “Mesela yaklaşık 3 haftalık uzay görevinden 9 Şubat 2024 tarihinde dönen ve Ankara’ya dün ayak basan Alper Gezeravcı kardeşimizle övünmemiz, bu konuda müşterek milli hissiyatla göğsümüzün kabarması millet olma halinin mümtaz bir sonucudur. Bu vesileyle Alper Gezeravcı kardeşimize vatanına hoş geldin diyor, daha nice Türk çocuklarının gelecekte uzaya çıkmalarını diliyorum. Dünyayı Türkçe okumanın yanında artık uzaya da Türkçe bakmanın, Türkçe kavramanın, Türkçe yaklaşmanın vakti merhunu gelmiştir” dedi.

Son Güncelleme: 13.02.2024 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.