BİST
10.012
ALTIN
2.424,62
DOLAR
32,38
STERLİN
40,60
EURO
34,72

Özgür Özel: O kuyrukta bir onur bir gurur bir de küçülme var

Özgür Özel, "Ramazan'ın siyasete de güzel ahlakının, güzel dilinin sirayetini bekliyoruz. Bu teknolojiye özen gösteren tavrımızı biz sürdüreceğiz.''

11 Mart 2024 Pazartesi 17:03
Özgür Özel: O kuyrukta bir onur bir gurur bir de küçülme var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Küçükçekmece Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli ile Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli Kazı Başlama Töreni'ne katıldı. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'u 'Kent Lokantası' konusuyla ilgili eleştirien Özel, "Bu kent lokantalarının alışverişinde kuyruğa laf yapmak var ya, o kuyrukta, bir onur, bir gurur, bir de küçüm var. Emin olun o kuyruğun utancı , 22 yıllık iktidarında bu zavallılığı yok etmeyen onlaradır" dedi.

Cumhuriyet Halp Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile Küçükçekmece Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli ile Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli Kazı Başlama Töreni'ne katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in yer aldığı programda, Özel ve İmamoğlu konuşma gerçekleştirdi. Özel konuşmasında İmamoğlu'nun yerel seçime yönelik pazarlara değinirken, AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'u eleştirdi.

"BU DİLİ TERK ETMEYE DAVET EDİYORUM"

Özgür Özel, "Ramazan'ın siyasete de güzel ahlakının, güzel dilinin sirayetini bekliyoruz. Bu teknolojiye özen gösteren tavrımızı biz sürdüreceğiz. Birileri hakaret ediyor, iftira ediyorlar, seçmene şantaj yapıyorlar. Vatandaşa, vatandaşın tercihleri ​​üzerinden tecavüz ediyorlar. Biz bu kavgaların dışında duruyoruz. Kavga yapacaksak emeklinin, emekçinin, esnafın, çiftçinin güçlenerek bir kavga ediyoruz ve temiz bir dil kullanmaya çalışıyoruz. Buradan iktidar partisinin ve ortak ittifaklarının birimlerinin de Ramazanını korudum. Artık Türkiye'ye yakışmayan, hiçbirimize yakışmayan bu dili terk etmeye davet ediyorum" dedi.

"YAĞMUR FAZLA YAĞDI DİYE İNSANLARIN ÖLMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Özel, "Yerin altından geniş bir tünelin açılması adeta yağmur suyunu atık sudan ayırma... bu taşkınları bitirecek olması gerçekten çok önemli. 2024 günlük bu geçişi geçirmiş olması gerçekten hayret verici. Bir su baskısında; ben kendi eczanede çok paspas yaptım. Tam paspası Şu görüntülerde, dükkanların insan boyunca çamurla, su kaplanması o kıt kanaat dükkandan geçimini sağlayan esnaf için ne demek? Evlerin bodrum katlarını su basması… 2024 yılında yağmur biraz fazla yağdı diye insanların ölmesi kabul edilebilir bir iş değil. Ben Ekrem Başkan'a o İSKİ'ye özel teşekkür etti, ben de hem İSKİ'nin genel müdürüne hem genel sekreterimize bu süreç faaliyetleri için ayrıca teşekkür etmek isterim" faydalandı.

"O KUYRUKTA BİR ONUR BİR GÜRUR BİR DE UTANÇ VAR"

Kurum ve İmamoğlu arasında kent lokantası tartışmasına devam eden Özel, "Başkan öfkelenmiş de biraz. Bu kent lokantalarının uzakta kuyruğa laf etmek var ya, o kuyrukta, bir onur, bir gurur, bir de küçülmesi var. Emin olun o kuyruğundan utancı, bu zayıflığı 22 Yıllık güçte yok olan onlaradır. Orada yemeğini yiyen, karnını doyuranların onuru, gururu da sana ve ekibinedir" diye konuştu.

"GAF ÜSTÜNE GAF YAPIYOR"

Özel, "Biz günün zayıflığı yok olmaya geleceğiz ama hayatta kalana kadar zayıflığı yok olmayıp kötülüğü yönetilenlere inat, o yoksulluk üzerinden siyaset yapmayanlara inat sağ elin sol ele göstermeden verilen emeğin İstanbul sokaklarında nasıl bir karşılık bulduğunu görebiliyoruz. O yüzden de 31 Mart seçimleri için birileri Bilenler, birileri korkuyor. Birisi sinirli, bir tanesi mahcup. Ne diyeceğini şaşırmış gaf üstüne gaf yapıyor. Ama biz rahatız çünkü bunlar ki bu insanların kader değerini bilen işi gören ve emeğini teslim eden insanlardır" dedi.

"DÜNYADA HİÇBİR METROPOLDE 10 METRO İNŞAATI BİRDEN YOK"

Metro tartışmasında herkes her şeyi 65 kilometrelik metroyu nasıl gizleyecek? Yerin altında diye. Çıkmış dün şöyle bir şey söylüyor 'Metro mu yapmış o. Hepsi yalan' diyor. Ben biliyorum İstanbul'da genel sekreter yardımcısıydı, biz İstanbul Büyükşehir'i alınca ulaşımdan sorumlu genel sekreter yardımcısını ulaştırma bakanı yaptı. İlk bütçede biz ona dedik ki '10 tane metronun, 7 tane metronun inşaatını durdurmuşsunuz.' Dediki 'dış kaynak olmadan yapılamaz.' Maliyetler yüksekti. Durdurduk. Bulunduğu zaman yapılır. O, 7'ye 3 daha eklendi ve 10 metro oldu. Dünyada hiçbir metropolde 10 metro inşaatı yok" şeklinde konuştu.

"ÇOK İYİ BİR SEÇİM SONUCU BEKLEYORUZ"

Özgür Özel, "İstanbul'u belediye meclisinde de çoğunlukta olan bir yürüyüşte ilerliyoruz. Çok iyi bir seçim sonucunu bekliyoruz. 14 belediyeye en az 14 tane daha katacağız diyor il başkanımız, İstanbul'a geldiğimizde, güveniyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
özgür özelChp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.