Yargıtay Başkanlığı seçiminde 6'ncı turdan da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan ve 5 adayla girilen ilk seçimden sonuç çıkmayınca bugün tekrar başvuru yapan 3 adayla yeni seçim yapıldı. Seçimlerin 6'ncı turunda salt çoğunluk sağlanamazken, 9'uncu turda en çok oy alan iki adayın yarışacağı belirtildi.

27 Mart 2024 Çarşamba 13:53
Yargıtay Başkanlığı seçiminde 6'ncı turdan da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi üç gün önce doldu. Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için önceki gün Yargıtay'da sandık kuruldu ve Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. 2 gün boyunca gerçekleşen 5 oylamada, adayların hiçbiri 348 olan Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 175 oyu alamadı. Bunun üzerine yeniden adaylık başvurusu alınarak, seçim tekrarlandı. İlk seçimde 5 aday yer alırken, 2'nci seçime en çok oyları alan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk başvurdu.

Yargıtay üyeleri yenilenen seçimler kapsamında 6'ncı tur oylaması için yeniden sandık başına gitti. 337 üyenin katılımıyla gerçekleşen oylamada, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 131, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 98, 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 99 oy aldı. Ayrıca 3 oy boş kullanıldı ve 6 oy geçersiz sayıldı. 6'ncı tur oylamasından da sonuç çıkmayınca 7'nci tur oylamasına geçildi. 7 ve 8'inci turda da salt çoğunluk sağlanamazsa 9'uncu tura en çok oy alan 2 adayla girilecek. Ancak 8’inci turda iki aday da aynı sayıda oy alırsa yine 3 kişi de 9'uncu tura gidecek. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Yargıtay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.