BİST
9.916
ALTIN
2.440,39
DOLAR
32,45
STERLİN
40,64
EURO
34,76

Bartın'daki maden faciası anındaki ses kayıtları ortaya çıktı!

Bartın'da yaşanan ve 42 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Patlama anındaki ses kayıtları ortaya çıktı.

16 Ocak 2023 Pazartesi 12:56
Bartın'daki maden faciası anındaki ses kayıtları ortaya çıktı!

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Bartın'ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022 günü Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında 16.00-24.00 vardiyasında meydana gelen maden faciasında 42 işçi hayatını kaybetti. Olayda 10 işçi de yaralandı. 

23 GÖZALTI

Amasra Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmada 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 23 şüpheliden 8'i tutuklanırken 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. BAĞIRIŞLAR DUYULDU

Maden kazasıyla ilgili incelemeler devam ederken patlamanın yaşandığı dakikada Merkez Gaz İzleme Operatörü ile -300 kottaki madenciler arasında geçen ses kaydı ortaya çıktı. 

Soruşturma dosyasında da yer aldığı iddia edilen ses kaydında Merkez Gaz İzleme Operatörünün mandencilere, “derhal ayağı boşaltın” talimatı verdiği duyulurken talimatı alan madencinin ise çevresindeki madencilere, “Ayağı Boşaltın” diye bağırdığı duyuluyor. 

Anahtar Kelimeler:
BartınMaden Faciası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176