İlk icraat "KAPININ ÖNÜNE KOYMAK" mı, olacaktı? / Hasan Fatih Özsümer Yazdı...

Genel Başkan Özgür Özel ‘ CHP Baba Ocağıdır herkesi bekliyoruz ‘ diyor.

20 Nisan 2024 Cumartesi 09:41
İlk icraat "KAPININ ÖNÜNE KOYMAK" mı, olacaktı? / Hasan Fatih Özsümer Yazdı...

Genel Başkan Özgür Özel ‘ CHP Baba Ocağıdır herkesi bekliyoruz ‘ diyor.

Belediye Başkanları ‘ kimseyi işinden etmeyeceğiz’ diyor. Kimseyi tedirgin etmeden yumuşak bir geçişi CHP başarmaya çalışıyor. Çünkü bir şekilde kendisine gelen Cumhur İttifakı oylarını korumak ve bu seçimde sandığa gitmeyen Cumhur İttifakı seçmenini bir daha ki seçimde kendi saflarına çekebilmek gibi bir hedefleri var.

Lakin gelip görün ki Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay ilk icraat olarak Şehzadeler Belediyesinde son 4 ayda işe giren herkesi direk kapının önüne koyuyor.

Bu insanlar Manisa’ nın insanları. Belki bir bölümü seçimde O’na oy verdi, daha doğrusu hepsi potansiyel seçmen.

Bu kişileri şimdi tek kalemde işten çıkartıyor muhtemeldir ki yerine kendisini destekleyen insanları ya da onların referanslarını işe alacak.

Sorsanız partizanlık yok, dedikleri kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Haklısınız kadro değişikliğine gitmek en tabii hakkınız ama kriter son dört ayda işe giren herkesi kapının önüne koymak olmamalı.

Bence yapmanız gereken akılcı olan şey, bir insan kaynakları şirketi ile anlaşıp, performans- liyakat analizleri yaptırtıp, hem çıkarmalarımda haklı gerekçeler ortaya koyar, hem de personelimi en iyi şekilde en verimli şekilde değerlendirmiş olurdum.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bankamatik çalışan tespit ettiyseniz hemen kapının önüne koyun hatta afişe edin ama işe girdim diye sevinen ekmek bulan insanlarla böyle son 4 ayda işe alınanların hepsine çıkış verilecek kriteri koyup işten atmak ne demek?

Bekar olduğunda ev geçindirmenin ne olduğunu bilmediği için insanları böyle rahat hem de ekonomi bu kadar sıkıntılıyken kapının önüne koyabiliyor sanırım Gülşah Başkan.  

Yapmayın Gülşah Hanım. Eleştirdiğiniz şeyleri Siz yapmayın…

Genel Başkanınız ve Büyükşehir Belediye Başkanınız Partizanlıktan uzak herkesi kucaklayan bir sistemde devam etmeye çalışırken Sizin ilk icraatınız bu olmamalıydı.

***

Ferdi Zeyrek iyi başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek seçimlerden önce en büyük vaadi olan ilk 2 Ton Su 1 TL olacak, kartlı sayaç bağlatma zorunluluğunu kaldırma ve su fiyatlarında yüzde 30 indirimini yaptığı ilk Maski Genel Kurulunda gerçekleştirdi.

Yapamazsın diyenleri mahcup edercesine yaptı. Herkes su faturalarında ciddi bir indirim görecek. Olması gerekendi oldu. Ama bir hususu Başkan Bey’ e hatırlatmakta fayda görüyoruz. Su kaynaklarımızın büyük bölümü artezyen kuyularından çıkarılıyor yani yüksek maliyetli. Manisa’ nın bir an önce içme suyu barajlarına ihtiyacı var. Spil’ den tüm kış akıp giden suların tutulması bile bir hayli fayda sağlayacak. İçme suyu artezyenlerinin de enerjilerinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştürülmesi de çok önemli.

Bu arada Manisaspor’ un başarılı Başkanlarından spor adamı Emre Hasgör’ ün Büyükşehir Belediye Spor başına geçmesi Manisa adına güzel bir haber. Emre Hasgör orada başarılı işlere imza atacaktır.

Şehzadeler eski Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Atilla Efendioğlu mütedeyyin Manisalıların ve Merkez Sağ seçmenin sevdiği, özen ve hürmet gösterdiği aynı zamanda da şehircilik ve İmar konusunda bu kentin yetiştirdiği en iyi isimlerden birisi. Atilla Efendioğlu’ nun da Ferdi Zeyrek’ in kadrosunda Baş Danışman olması Manisa adına bir kazanç.

Ferdi Başkan doğru notalara basmaya devam ediyor.

***

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban gayet yumuşak götürüyor. Bayramda dur durak dinlemeden bir günde 12 Yuntdağı köyünü dolaştı. Hala seçim temposu ile çalışmaya insanlara dokunmaya devam ediyor. Gerçi bu O’nun her zaman ki hali. Hem teşekkür etti hem de bayramlaştı Semih Başkan.

Seçtiği Başkan Yardımcıları halkta karşılığı olan, teveccüh görecek, insan ilişkileri başarılı insanlar. Semih Başkan kişisel kredisi yüksek olan, ticarette de kendini ispatlamış Manisa’ da marka kolejler dershaneler kurup çalıştırmış bir kişi.

Belediyenin 1 Milyar liraya yakın bir borcu olduğu ve Başkan’ ın yakında bunu kamuoyu ile paylaşacağı çeşitli kaynaklarca söyleniyor.  

Yeni kurulmuş ve bunca eser bırakmış bir belediye için bile olsa bu ciddi bir rakam. Pek tabii ki borcun açıklanabilir olması da burada önemli.

Semih Başkan kaynakları verimli kullanıp, israfı kesip, dönüşü olan işler yaparak bu borcu döndürülebilir bir hale getirir.  Bu ticari ve yönetimsel tecrübe kendisinde var. Zira Yunusemre aynı zamanda güçlü mal varlığı olan bir belediye.

Klasik bir belediyecilikten ziyade daha çok insana ve insan hayatlarına dokunan bir sakin, kavgasız bir belediyecilik yapacağını düşünüyorum.

Zira geçen dönemde Yunusemre Belediyesinde bazı Belediye Bürokratları yüzünden halkla, muhtarlarla, STK’ larla hatta Ak Parti teşkilatları ile ciddi sorunlar yaşandığını tüm Manisa biliyor.  Semih Başkan ve ekibi bu hatalara düşmeyecek kadar deneyimli insanlar.

***

Hayatta esas olanların kabul görmesinin geçerli yolu, usullerin yerine getirilmesidir.

Çok hizmet çok eser yapmak ESAS’ tır ama usul olmadan kimse esasları önemsemez.

Siyasette ise usul en önemli noktadır. Ak Parti inatla düzeltilmeyen USUL hatalarından dolayı kendisine destek veren ciddi bir kitleyi incitti.  Bunu Ak Parti’ ye mal etmek aslında haksızlık olur. Temsil makamındaki kişilerin desek daha doğru tanımlamış oluruz.

Bu insanların tekrar gönlünü alabilmesi Ak Parti için önemli bir kriter ama şunu unutmayın insanlar belediye başkanlarından memnun oldukları zaman yada belediye başkanları USUL hataları yapmadığı sürece seçmen partiye önem vermeden aynı karardan 2-3 dönem devam ediyor.

20 Nisan 2024

Hasan Fatih Özsümer

Son Güncelleme: 21.04.2024 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.