BİST
9.916
ALTIN
2.440,29
DOLAR
32,46
STERLİN
40,58
EURO
34,76

HDP'nin 'kapatma davası ertelensin' talebine AYM'den red yanıtı geldi

Anayasa Mahkemesi raportörü, HDP’nin “kapatma davasında karar seçim sonuna ertelensin” talebinin reddine karar verilmesini istedi.

25 Ocak 2023 Çarşamba 13:41
HDP'nin 'kapatma davası ertelensin' talebine AYM'den red yanıtı geldi

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'nin kapatılması istemli davada, partinin "kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması" başvurusunu yarın karara bağlayacak. Bugün ise sıcak bir gelişme yaşandı. Anayasa Mahkemesi raportörü, HDP’nin talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Habertürk'te yer alan habere göre; Anayasa Mahkemesi raportörü, HDP’nin “kapatma davasında karar seçim sonuna ertelensin” talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Raportör; mahkeme üyelerine dağıtılan raporunda, mahkemenin gündemine hakim olduğunu, kapatma davası dosyasının da yeterince hacimli olduğunu vurguladı.

TALEBİN REDDEDİLMESİ İSTENDİ

Bu nedenlerle HDP’nin talebinin reddine karar verilmesini istedi. AYM Raportörü'nün raporunun bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak, yüksek mahkeme müzakerelerini söz konusu rapor üzerinden yapacak.

HESAPLARA GEÇİCİ BLOKE KONULMUŞTU

Bu arada Yüksek Mahkeme, HDP’nin talebini yarın karara bağlayacak. Yüksek Mahkeme, HDP’nin hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici bloke konulmasını kararlaştırmıştı.

Bu kapsamda HDP’den savunma alınması da kararlaştırılmıştı. HDP, “savunma için verilen otuz günlük süre içerisinde savunma hazırlanabilmesinin mümkün olmaması sebebiyle iki aydan az olmamak üzere ek süre verilmesini” talep etti. Anayasa Mahkemesi HDP’nin ek süre talebini de yarın değerlendirecek.

Anahtar Kelimeler:
HdpAnayasa Mahkemesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.