Muğla'ya 900 yataklı hastane yapılması için yer tahsisi yapıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan, Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek olarak 900 yataklı hastane yapılacağını söyledi.

28 Aralık 2022 Çarşamba 12:31
Muğla'ya 900 yataklı hastane yapılması için yer tahsisi yapıldı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan, Sağlık Bakanlığı tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek olarak 900 yataklı hastane yapılması için yer tahsisi yapıldığını söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Gökcan, Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Gökcan; Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan ile Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'ne ilave olarak yapılacak ek bina alanında incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Muğla Eğitim-Araştırma Hastanemizin yatak kapasitesinin artırımı konusunda yer tahsisi Sağlık Bakanlığımız tarafından onaylandı. Hastanemizin yatak kapasitesini 1600'e çıkartıyoruz. Muğla Eğitim Araştırma Hastanemizin 700 olan yatak kapasitesi 90 bin metrekarelik bir alana inşaat edilecek olan 4 katlı ve 900 yatak kapasiteli ilave hastane ile 1600 yatak kapasitesine çıkmış olacak" dedi.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde açılacak olan Nükleer Tıp Merkezi'nin kurşun kaplama ve yapı güçlendirilmesi çalışmalarının başladığını da belirten Gökcan, "Türk Atom Enerjisi Kurumu standartlarında yapılacak olan çalışmalar 2023 bahar ayında tamamlanacak.  Ayrıca kanser hastalarımıza ışın tedavi merkezimiz olan Radyasyon Onkoloji Merkezi de aynı dönemde hizmete girecek" diye konuştu.

(DHA)
 

Son Güncelleme: 28.12.2022 14:54
Anahtar Kelimeler:
HastaneMuğla
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.