Dağıstan'da İsrail'den gelen uçak 'basıldı', havalimanında arbede çıktı

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'ndeki havalimanında İsrail'den gelen bir uçak nedeniyle yaşanan arbedede 20 kişinin yaralandığı ve olayın kontrol altına alındığı bildirildi.

30 Ekim 2023 Pazartesi 10:56
Dağıstan'da İsrail'den gelen uçak 'basıldı', havalimanında arbede çıktı

Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dün Dağıstan'daki Mahaçkale Havalimanı'nda protestocularla güvenlik güçleri arasındaki arbedeye ilişkin bilgi verildi.

Olaylar neticesinde 20 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, iki kişinin durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

60 kişi gözaltında
Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da olayların tümüyle kontrol altına alındığı ve 60 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ukrayna suçlaması
Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nin Başkanı Sergey Melikov, Dağıstan halkına yönelik protesto çağrılarının Ukrayna'dan yönetilen sosyal medya hesaplarından yapıldığını belirterek havalimanının 2-3 gün içinde tekrar faaliyete geçeceğini söyledi. (Dünya)

Anahtar Kelimeler:
DağıstanIsrailHavalimanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.