Erdoğan ve Biden, Endonezya'da bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen G20 Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü

15 Kasım 2022 Salı 14:12
Erdoğan ve Biden, Endonezya'da bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenen G20 Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iki lider arasında bölgesel ve küresel konularda yakın koordinasyonun konuşulduğu ifade edildi.

Biden, G20 Zirvesi'ndeki ikili görüşmede Erdoğan'a, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Biden, Erdoğan'a, Türkiye ile ABD arasındaki F16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini söylerken, Türkiye'nin de İsveç'in NATO üyeliği sürecinde önemli bir aktör olduğunu ifade etti.

Beyaz Saray'ın açıklamasına göre iki lider NATO ittifakını ilgilendiren başlıların yanı sıra bölgesel ve küresel endişe yaratan konularda yakın koordinasyonlarını sürdüreceklerini bildirdi. Biden'ın, Ukrayna limanlarından dünyaya tahıl taşınmasını sağlayan tahıl anlaşmasının tekrar yürürlüğe girmesi için gösterdiği çaba sebebiyle de Erdoğan'a teşekkür ettiği ifade edildi.

Son Güncelleme: 15.11.2022 16:44
Anahtar Kelimeler:
BidenErdoğanG 20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.