Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi, Rus gemisi Jibek Joli'nin durdurulup teftiş edilmesinden sonra Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

08 Temmuz 2022 Cuma 02:05
Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi, çalıntı hububat taşıdığı iddia edilen Rus gemisi Jibek Joli'nin Karasu limanında durdurulup teftiş edildikten sonra limandan ayrılmasının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, çalıntı hububat taşıdığı iddia edilen Rus gemisi Jibek Joli'nin Türkiye'nin Karasu limanından teftişten sonra ayrılmasının 'kabul edilemez' olduğunu savundu.

Bakanlık Sözcüsü Oleg Nikolenko, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere'nin bakanlığa çağrıldığı bilgisini paylaştı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Nikolenko, "Çalıntı Ukrayna tahılı ile dolu olan Rus gemisi Jibek Joli'nin, Türk yetkililere sunulan suç kanıtlarına rağmen Karasu limanından ayrılmasına izin verilmesinden ötürü üzgünüz. Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi, bu kabul edilemez duruma açıklık getirmesi için Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'na çağrılacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176