Erdoğan ilk kez ev alacaklara müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilk kez konut alacaklara 180 ay vade ve yüzde 1,20 seviyelerinde faiz ile çeşitli kampanyalar yapılması gündeme geldi.

17 Ağustos 2023 Perşembe 09:41
Erdoğan ilk kez ev alacaklara müjdeyi verdi!

İlk defa ev sahibi olacaklar için yeni konut kredisi düzenlemesi geldiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) bu plan üzerinde çalışmaya başladığı, buna göre ilk kez konut alacaklara 180 ay vade ve yüzde 1,20 seviyelerinde faiz ile çeşitli kampanyalar yapılacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde finans dünyası ile buluşması kapsamında yaptığı konuşmada düzenlemenin ipuçlarını vermişti. Özellikle ilk kez ev sahibi olacakları teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu konuda Merkez Bankamızın da çalışmaları var BDDK ile birlikte. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar bekliyoruz" demişti. Basında yer alan bir habere göre de MB ile BDDK ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için uygun bir kredilendirme sistemi üzerinde çalışıyor. Konut arzı artınca satış fiyatlarıyla kiraların da düşeceği öngörülüyor.

DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 17.08.2023 09:46
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanEv Kredisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176