Halka arz rüzgarı devam ediyor, 3 şirket daha gün sayıyor

Borsada halka arz rüzgarı hız kesmeden sürüyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan haftalık bültende, üç şirketin halka arz başvurusunun onaylandığı duyuruldu.

13 Kasım 2023 Pazartesi 11:41
Halka arz rüzgarı devam ediyor, 3 şirket daha gün sayıyor

Buna göre EKOS Elektric, 1000 Yatırımlar Holding ve Agrotech Borsa İstanbul’da paylarını halka arz edecek. Yılbaşından bu yana 50’ye yakın şirket 60 milyar lirayı aşkın bir halka arz gerçekleştirdi.

Tüm zamanların en yüksek değerli halka arzının gerçekleştiği 2023’te Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı da 8,5 milyonu geçti. Halka arzlar yeni yatırımcı sayısının artmasında önemli bir rol oynuyor. Hem şirketlerin hem yatırımcıların halka arzlara ilgisinin artarak sürmesi bekleniyor.

EKOS’un halka arzı 15-16 Kasım’da
SPK tarafından halka arzı onaylanan EKOS Electric’in halka arzı 15-16 Kasım tarihlerinde, EKOS koduyla “Borsada Satış” yöntemi ile gerçekleştirilecek. 

1000 Yatırımlar Holding 14-15 Kasım’da talep toplayacak
BinBin, GO Sharing, Q Charge, Algoritma ve Altay Enerji markalarını bünyesinde barındıran Türkiye’nin önde gelen yatırım işletme şirketlerinden 1000 Yatırımlar Holding A.Ş.’nin hisseleri de halka arz edilecek. Halka arz için 14-15 Kasım 2023 tarihlerinde talep toplanacak.

Agrotech’in talep toplama tarihleri: 15-16-17 Kasım

 Temelleri 2013 yılında atılan, akıllı tarım ve teknoloji alanında faaliyetlerine devam eden Agrotech halka arz için talep toplamaya başlıyor. Alnus Yatırım liderliğinde toplam 39 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla pay başına 5,21 TL sabit fiyatla talep toplama 15 Kasım’da başlayacak ve 17 Kasım Cuma günü sona erecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.