Türk firması dünyanın 'en iyisi' seçildi

Akıllı ulaşım sistemleri alanında dünya çapında kendi geliştirdiği piyasaya sürülen Türk firması Kentkart, 'Küresel Ulaşım Biletleme Birincilik' kazandı.

13 Mart 2024 Çarşamba 10:51
Türk firması dünyanın 'en iyisi' seçildi

Yerli ve milli marka Kentkart, teknoloji alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan ve Londra'da düzenlenen Global Transport Ticketing Awards'da dünya devlerini geride bıraktığı birinci oldu. Yerli marka, ulaşım alanındaki teknoloji yarışmalarının olimpiyatları da sayılan yarışmada, Türkiye'de ve yurt dışında geliştirilen 4 farklı projeyle finale kalarak, bu alanda bir ilke imza attı. Firmanın birincilik ödülü, 5 Mart'ta törenle verildi.

DÜNYA KUPASI İÇİN GELİŞTİRİLEN SİSTEM

Firma, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda stadyum girişlerinde kullanılan ve şehir içi ulaşım için özel olarak tasarlanmış proje ile birinci oldu. Stadyum girişlerinde kullanılan Hayya Kart ile entegre edilmiş bir toplu taşıma sistemi içeren bu proje sayesinde, 2022 yılındaki izlenebilmesi 1 milyon fazla yolculuk gerçekleşti. Bu başarı, sadece markanın değil, aynı zamanda Türkiye'nin teknoloji ve inovasyon kapasitesinin uluslararası alanda kapasitesine de önemli bir katkı sağladı.

Kentkart Pazarlama Müdürü Dr. Volkan Şen, yarışma öncesi hedeflerinin toplu taşıma sektörünün yöneticilik ve devrim yapmak olduğunu belirtti. Teknoloji odaklı yerli ve yabancı yatırımlarıyla, Türkiye'nin lider geleceğine katkıda bulunarak, dünya markası olma yolunda kritik bir aralığı aştıklarını vurgulayan Dr.

Katar'ın Başkenti Doha'daki dünya kupası öncesinde ulaşım stratejisini geliştiren Kentkart, birinci olan bu projelerin yanında ayrıca, 2023 yılında Doha'da düzenlenen Formula-1 Yarışları ve Asya Kupası gibi önemli etkinliklerde akıllı ulaşım sistemleri ile toplu taşımanın kilit bir parçası oldu.

1999 yılında toplu ulaşım sektörünün sunduğu akıllı kart teknolojisi ile çalışmaya başlayan firma, kendi bünyesinde geliştirdiği yazılım ve donanım çözümleri ile hem yurt içinde hem yurt dışında çalışmaya devam ediyor.

Türkiye'de 8'i büyükşehir olmak üzere 24 şehirde, dünya çapında 17 ülkede, 57 şehirde yerli ve milli teknolojiler geliştirerek faaliyet gösteren firma, Türkiye'de ilk defa toplu taşımada kredi kartı kullanımı, NFC ve mobil QR kod ile ödeme teknolojileri gibi yenilikler getirmesiyle biliniyor.

Anahtar Kelimeler:
TürkKentkarUlaşım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.