Ali Yerlikaya'nın açıkladığı terör operasyonunun detayları 

PKK/KCK terör örgütü tutuklusu veya hükümlülerine yardım ettikleri iddiasıyla polisin, İstanbul'da ve Kırklareli'nde toplam 26 ayrı adrese düzenlendiği operasyonda 20 şüpheli yakalandı. 

02 Ekim 2023 Pazartesi 10:07
Ali Yerlikaya'nın açıkladığı terör operasyonunun detayları 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün Türkiye Demokratik Örgütlenmesi (KCK/TDÖ) siyasal alan yapılanması içerisinde İstanbul'da faaliyet gösteren 26 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin, PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinden tutuklu veya hükümlü bulunan örgüt mensuplarına yardım topladıkları, ayrıca İstanbul'a gelen –sözde- kadro olarak tabir edilen örgüt mensuplarının saklanabileceği güvenli evleri oluşturdukları ve örgüt adına illegal olarak yurt dışına çıkacak şahıslara yardımcı oldukları belirlendi.

İSTANBUL'DA 11 İLÇEDE OPERASYON
Savcılığın talimatı üzerine polis bu sabah İstanbul'un 11 ilçesinde ve Kırklareli'nde operasyon düzenledi. Pendik 3, Tuzla 6, Güngören, Bakırköy 2,  Esenyurt 3, Ataşehir 2, Ümraniye 4, Çekmeköy, Sancaktepe, Maltepe, Kağıthane'de ve Kırklareli 1 olmak üzere toplam 26 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda, 20 şüpheli yakalandı. 6 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor. (DHA)

Son Güncelleme: 02.10.2023 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176